Un grup d’alumnes de 4t de l’ESO de Maristes Rubí fan una campanya en contra de l’homofòbia

Sota el lema Stop Homofòbia, van estar repartint xapes i donant informació durant els concerts de Los40 Primavera Pop
L'Iker, la Laia, el Roger, el Dani i la Tània, en l'Espai Jove Torre Bassas | LO

 

El passat divendres, el TOT Rubí es va trobar amb 5 alumnes de 4t de l’ESO del col·legi Maristes Rubí. La Tània, el Roger, l’Iker, la Laia, el Martí i el Dani, han creat el grup Stop Homofòbia com a projecte de l’assignatura Ètico-cívica. La professora Marta Aguilà és la que ha tutoritzat el servei. El Dani va explicar al TOT Rubí el motiu pel qual van decidir aquesta temàtica: “vam veure que hi havia un problema a la societat, en l’àmbit local també per tot el que va passar amb l’Alan, que creiem que s’ha de solucionar.”

 

A l’assignatura hi ha una part d’aprenentatge, en la qual van buscar informació, i una part de servei, que han decidit que sigui repartir xapes i fer un partit de bàsquet en contra de l’homofòbia, que es dirà Targeta vermella contra l’homofòbia, que està pendent de data però segurament serà un dissabte perquè pugui venir més gent.

 

 


La Laia, el Dani i la Tània, donant-li una xapa a l'alcaldessa de Rubí | LO

 

Xapes en contra de l’homofòbia

 

Els alumnes es van reunir a l’Espai Jove Torre Bassas i juntament amb altres joves van baixar caminant fins a l’Escardívol, una estona abans de començar Los40 Primavera Pop, on van repartir xapes i van informar a tothom sobre el seu projecte. “Sabem que en alguns festivals i en algunes discoteques, últimament hi ha hagut moltes agressions a parelles homosexuals per mostrar-se afecte en públic, com ho faria qualsevol altra persona, i el que volem és repartir amor, informació i respecte sobre la diversitat de cadascú. Cadascú ha de ser com vulgui i ens hem d’estimar sobre totes les formes i ningú pot impedir això”, explica el Dani al TOT Rubí. La Tània afegeix que “mai ens hem d’amagar”.

 

Parlant amb ells, la Tània explica que té molts amics que per por al què la societat dirà, no s'atreveixen a dir públicament la seva orientació sexual. El Dani afegeix que tot i que la cosa ha millorat, encara queda molt per fer.

 

El disseny de la xapa

 

En Roger ha sigut el creador de la xapa. “El concepte que tenia pensat era utilitzar dues flors que representin el concepte que és aquesta lliure elecció sexual i de tot en la vida i pintar-les de colors diferents.” La idea era posar els símbols masculí i femení amb colors que culturalment es consideren contraris. Al final, el disseny final ha sigut la unió dels dos símbols, mantenint les flors i, de fons, la bandera LGTB.

 
Comentaris

envia el comentari