Més de 250 persones participen en la 17a Jornada de Neteja de l’Entorn Natural

La nova entitat Ran de Terra s’ha donat a conèixer a la Masia Can Ramoneda
Més de 250 rubinencs participen en la 17a Jornada de Neteja de l'Entorn Natural | MA

 

La 17a Jornada de Neteja de l’Entorn Natural organitzada pels Caçadors de Trastets, una iniciativa ciutadana que va sorgir a Rubí fa uns quants anys, ha estat tot un èxit. Més de 250 rubinencs i rubinenques van participar ahir en aquesta activitat que es va allargar durant tot el dia. L’impulsor de la iniciativa, Javier Ruiz, s’ha mostrat molt satisfet amb la jornada: “Estem molt contents de com va anar. Els caçadors de trastets es van adonar de com estava de net el bosc en la part sense transitar i, en canvi, tota la brutícia que hi havia en la part per on passaven normalment les persones. Crec que això és el més important”.

 

Els assistents van partir des de la Masia Can Ramoneda cap a les 11 hores del matí i van netejar una zona de bosc a prop de la carretera. Allà es van trobar sobretot llaunes, ampolles de vidre, plàstics de tot tipus, fustes, peces de cotxe i pneumàtics.

 

D'altra banda, més d’una vintena d’artistes locals van participar en 'La Trastartjada', una exposició que es va ubicar a la Masia Can Ramoneda. La mostra té com a objectiu plasmar la iniciativa i, per tant, “captar l’acció dels caçadors de trastets”, explica Ruiz. L’organització pretén fer-la itinerant, tot i que encara està per confirmar el pròxim espai que acollirà l’exposició.

Una vintena d'artistes locals han participat en l'exposició 'La Trastartjada' | MA

 

Ja cap al migdia, l’organització va preparar una fideuada per tots els assistents i la festa va continuar amb la participació d’artistes locals com Sergi Estella i el grup Malakatones.

 

Ran de Terra

 

Durant la 17a Jornada de Neteja de l’Entorn Natural es va donar a conèixer de forma oficial la nova associació que neix arran dels Caçadors de Trastets, Ran de Terra. L’entitat sorgeix a partir de l’èxit de la iniciativa ciutadana i pretén arribar allà on fins ara no ha pogut arribar. Així doncs, l’organització vol “fer arribar el missatge dels caçadors als centres escolars”. Ruiz explica que la recollida de trastets en aquests casos es presenta com un fet simbòlic i que, en canvi, es fomentarà altres tipus d’activitats de conscienciació amb el medi ambient.

 

 




Comentaris

envia el comentari