L'autoconsum energètic entre veïns serà possible per primer cop a Rubí

La companyia Holaluz posa en marxa la primera instal·lació d'Espanya d'autoconsum compartit
Crear, compartir i autoconsumir energia entre veïns i veïnes, es farà per primer cop a Rubí | Holaluz

La companyia elèctrica HolaLuz ha posat en marxa la primera instal·lació d'autoconsum compartit a Rubí. L'elèctrica ha informat d'això a través d'un comunicat el passat divendres. Amb aquest acte, la companyia s'ha convertit en la primera elèctrica del país en instal·lar plaques solars per a fer efectiu l'autoconsum entre veïns, i estarà disponible un cop la distribuïdora validi la instal·lació.

 

Holaluz ha recordat que aquestes instal·lacions són legals després que el Tribunal Constitucional anul·lés la prohibició del Govern central a les instal·lacions d'autoconsum d'aquest tipus, una llei que prohibia expressament que una instal·lació d'aquestes característiques fos utilitzada per diversos veïns del mateix edifici. Carlota Pi, cofundadora d'Holaluz, s'ha mostrat molt satisfeta per ser pioners en muntar una instal·lació d'autoconsum elèctric compartit a Espanya, i ha remarcat que l'objectiu de la companyia és transformar el sector energètic i impulsar un futur sostenible gràcies a l'autoconsum.

 

La companyia també defensa que en 10 anys els sistemes d'autoproducció i emmagatzematge d'energia seran un estàndard de tots els habitatges i es convertiran en un electrodomèstic més "promovent el canvi cap a un model energètic en el qual les persones recuperin el poder de l'energia i siguin més lliures".
Comentaris

envia el comentari