El #GivingTuesday arriba per segon any a Rubí

Oriéntate en tu voluntariado, juntament amb l'Ajuntament, s'encarregaran d'organitzar una setmana dedicada a fomentar les bones accions
Esther López, membre d'Oriéntate en tu voluntariado, ahir a l'Ateneu durant la presentació del Giving Tuesday en Rubí | Cedida

 

Saps què és el Giving Tuesday? És un moviment global que vol incentivar i multiplicar les bones accions de les persones. L'objectiu és dedicar un dia en tot el món per a celebrar l'acció de donar, ja siguin aliments, diners, temps (voluntariat), objectes de segona mà... La iniciativa va sorgir com a alternativa al Black Friday i al Cyber Monday, que promouen les compres abans del nadal.

 

Es va començar a celebrar fa 5 anys, però a Catalunya només en fa 2. Des de l'entitat Oriéntate en tu Voluntariado van voler portar-ho a Rubí. Aquest any serà el segon any que es celebri a la ciutat. Sota #GivingTuesday hi ha un munt d'activitats que es celebren l'últim dimarts de novembre, que aquest any cau en 28, tot i que Oriéntate en tu Voluntariado ha decidit allargar les activitats fins al 2 de desembre, dissabte, perquè hi pugui assistir com més gent millor.

 

El dimecres 17 de maig, a l'Ateneu Municipal, membres de Oriéntate en tu voluntariado, juntament amb els responsables del Giving Tuesday de Catalunya i Espanya, i de l'Ajuntament de Rubí, que enguany és coorganitzador, van explicar en què consisteix aquest dia i quines són les activitats pensades. L'any passat es va celebrar només un dia, però enguany l'entitat ha pensat a allargar la jornada a 5 dies perquè volen que sigui una jornada amb "més sentit" que l'any passat on l'eix central "no sigui només la recaptació material i econòmica, sinó la sensibilització, que és el que més perdura". Per a poder formar part de la celebració d'aquest dia a Rubí, s'han obert unes inscripcions que es tancaran el 30 de setembre. Un cop s'hagi inscrit tothom, es farà el programa.


El TOT Rubí ha parlat amb la Esther López, membre de Oriéntate en tu voluntariado, i ens ha explicat que la programació es farà conjuntament entre totes les persones que s'inscriguin. A totes aquelles que vulguin participar però no tinguin clar què poden fer, la Esther ha recordat que "des d'Oriéntate en tu Voluntariado donaran suport a totes les persones interessades per a poder donar-li un sentit social". A més, tot i que cadascú haurà d'autogestionar la seva activitat, l'entitat oferirà les infraestructures.

 

La intenció de l'entitat i d'organitzar el Giving Tuesday és "fomentar el voluntariat i les bones accions a la ciutat, i demostrar que hi ha moltes possibilitats d'aportar als altres dins dels recursos de cadascú". De moment, la Esther ens ha explicat que ja hi ha persones apuntades i que diverses organitzacions han demanat ajuda perquè necessiten donacions, sigui econòmicament o materialment.

 

El dimarts 28 de novembre començaran les activitats que culminaran en una jornada al carrer, concretament en la plaça Doctor Guardiet, el dia 2 de desembre.

 
Comentaris

envia el comentari