El Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol comptarà amb un nou edifici

L'espai disposarà de quatre grans espais on poder desenvolupar nous projecte
Edifici del Centre d'Educació Especial de Ca n'Oriol
Edifici del Centre d'Educació Especial de Ca n'Oriol | DGM

 

El Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol ampliarà les seves instal·lacions l’any vinent amb la construcció d’un edifici annex. L’actuació està pressupostada en 400.000 euros, els quals íntegrament l’Ajuntament. Està previst que les obres comencin a partir del novembre i puguin estar acabades en set mesos. Tal com ha assenyalat la directora del centre, Dolors Castaño, “no demanem l'ampliació del centre per ampliar matrícules, sinó per donar resposta al projecte que s'està tirant endavant”, ha explicat en referència a les tasques que duen a terme els alumnes més grans.

 

L’ampliació consistirà en una nova ala de planta baixa, la qual acollirà una cuina industrial, una aula de tecnologia i dos espais polivalents connectats on dur a terme activitats d'expressió. Cal destacar que aquest bloc annex s’aixecarà en un extrem del pati de l’escola, on actualment es troba l’hort dels alumnes. A més, l'edifici es bastirà de forma que en un futur pugui aguantar una planta més si fos necessari.

 

L’alumnat de secundària està portant endavant un projecte de transició a la vida adulta, de formació a nivell professional, però ara mateix no tenim els espais adequats per desenvolupar-lo”, ha explicat Castaño, qui ha afegit que l’ampliació “beneficiarà el municipi de Rubí”. De fet, més del 90% dels seus alumnes ja resideixen a la ciutat. En aquest sentit, el tresorer de l’AMPA del CEE Ca n’Oriol , Xavier Giménez, ha agraït al consistori que “es cobreixi una necessitat imperiosa dels nens: sortir de l’escola amb una autonomia el més gran possible”, en referència al nou projecte de formació laboral.

El nou edifici se situarà on ara hi ha l'hort de l'escola
El nou edifici se situarà on ara hi ha l'hort de l'escola | DGM

 

Cal posar de relleu que, si bé la Generalitat és l’administració competent, l’Ajuntament va decidir assumir l’ampliació del CEE Ca n’Oriol amb pressupost municipal davant la seva manca de resposta. Així, segons l’acord assolit, el Departament d’Ensenyament només costejarà el mobiliari i altre material necessari per equipar el nou edifici. “L’aposta per l’ampliació del Centre d’Educació Especial és una aposta de ciutat que té el suport de tots i cadascun dels grups polítics amb representació al Ple”, ha recordat l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez.

 

Comentaris

envia el comentari