Avís preventiu per contaminació atmosfèrica a Rubí

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic ha emès aquest dilluns 20 de març un avís preventiu d’episodi ambiental de contaminació atmosfèrica per alts nivells de diòxid de nitrogen (NO2).

 

La Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) ha detectat valors de nitrogen a l’atmosfera que superen els 160 g/m3 de mitjana en una hora en més d’una estació de la Zona de protecció especial (ZPE).

 

La previsió meteorològica per a les properes hores indica que les condicions de dispersió no milloraran i per això des de Protecció Civil es recomana reduir els desplaçaments amb el vehicle privat i utilitzar més el transport públic, anar a peu o en bicicleta. També és important utilitzar el cotxe compartit i en el cas de disposar de diferents vehicles, utilitzar el que tingui les emissions més baixes.

 

Una altra de les indicacions de Protecció Civil és assegurar-se del bon funcionament de les calefaccions de combustibles fòssils, llenya, biomassa… evitant-ne purgues i arrancades.
Comentaris

envia el comentari