Veïns per Rubí demana "responsabilitats polítiques" pel POUM

La formació política ha trobat greus defectes en la redacció del text refós
Toni Garcia i Gustavo Martín, de Veïns per Rubí
Toni Garcia i Gustavo Martín, de Veïns per Rubí | LO

 

Un cop més, després dels aconteixements nacionals que han deixat de banda molts assumptes polítics de gran importància, el POUM torna a posar-se sobre la taula.

 

Veïns per Rubí ha demanat responsabilitats polítiques per com s'està desenvolupant el POUM. Recordem que no va poder-se portar a votació al ple de juliol per falta d'un vot i, que grups de l'oposició han denunciat en repetides vegades que el text refós del POUM no té sentit i que el que caldria fer seria començar un de nou. Tot i aquestes demandes, segons ha explicat Toni Garcia, portaveu de Veïns per Rubí, la mateixa alcaldessa li va dir que "l'únic que li faltava era un vot", per poder aprovar-ho.

 

Gustavo Martín, arquitecte i membre de Veïns per Rubí, ha fet un anàllisi del text refós del POUM actual, donant, en tres grans línies, una explicació de perquè aquest text "és un fracàs". En primer lloc, pel que fa a la temporalitat-caducitat, el text està passat, arribant a parlar "d'un futur 2017 amb una via interpolar", via que institucions superiors ja han confirmat que no es farà, a més que estem a la tardor de 2017. També, el POUM no contempla les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació), quan els plans d'ordenació urbanística haurien de mirar al present. Com a defectes, es contempla Rubí com a ciutat dormitori un cop més, sense deixar lloc al tema social, només a la creació d'habitatge, que el posiciona cap a una "característica especuladora". En el text es justifiquen alguns temes amb uns d'altres que ja s'han dit que no es faran, com la creació d'una ciutat universitària, que justificada la segona parada de FGC de La Llana. Pel que fa als esports, el certificat que hi ha és de 2010, per tant segurament ha canviat.

 

Martín ha fet una comparativa entre el Pla d'Equipaments i el text del POUM, trobant diferències en ambdos textos d'equipaments emplaçats en el mateix lloc, és a dir, en el POUM es localitza un equipament en un lloc específic i en el Pla d'Equipaments apareix un altre al mateix lloc. És el cas del possible centre comercial i l'Ajuntament, que estan al mateix lloc però en textos diferents.

 

Per aquest motiu, Veïns per Rubí creu que "portem anys perduts, des del 2012" i que "amb el POUM no hi ha ciutat, s'especula". Per això demanen responsabilitats polítiques. En primer lloc, la dimisió de la regidora Maria Mas, encarregada de Territori, i en el cas de que això no passés, la responsabilitat hauria de caure en l'alcaldessa.
Comentaris

envia el comentari