S’aprova el pressupost municipal 2017 del PSC amb el suport de la dreta i del regidor Sergi Garcia

EL PSC ha perdut la confiança de bona part de l'oposició després del pressumpte cas de transfuguisme i l'incompliment dels compromisos presos al pressupost del 2016
S’aprova el pressupost municipal 2017 amb el suport de la dreta i del regidor Sergi Garcia | IG

 

Aquest dijous 16 de març, s’ha aprovat el pressupost municipal per aquest 2017 amb només 13 vots a favor. L’ampli suport que va tenir l’any passat, amb més de la meitat dels vots del ple a favor, ha minvat notablement. La proposta dels socialistes ha aconseguit només el suport de Partit Popular (PP), Ciutadans (C’s) i el regidor Sergi Garcia. Veïns per Rubí (VR), el Partit Demòcrata Català (PDeCat), Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) han votat en contra.

 

El presumpte cas de transfuguisme i l’incompliment de la majoria dels compromisos que els socialistes van acordar al pressupost del 2016 han fet que bona part de l’oposició, que l’any passat va donar el seu vot de confiança, s’hagi decantat clarament pel no. [Llegeix la notícia]

 

El regidor de Serveis Centrals, Moisés Rodríguez, va destacar que “és un pressupost que busca avançar”. Les persones, el manteniment urbà, l’esport i la cultura són línies prioritàries per al govern. El socialista també va ressaltar la restauració del pont de Can Claverí i la millora de l’Arborètum entre les accions que té previstes fer el govern per a aquest any.

 

Noelia Borque i Jonatan Cobo, regidors del grup municipal del PP | IG

 

El portaveu del grup municipal del PP, Jonatan Cobo, va destacar que les propostes dels populars han estat àmpliament escoltades i s’han afegit a la proposta pressupostària d’enguany i per això han donat el seu vot favorable. “El PP per primera vegada a la història ha estat decisiu en els pressupostos”, va subratllar Cobo. El portaveu popular va vincular l’aprovació del pressupost amb futures baixades de l’Impost de Bens Immobles (IBI). Entre les propostes dels populars que queden contemplades en el pressupost d’aquest 2017 també destaca la total eliminació d’Identitat i Projecció exterior per reforçar les partides de cultura i desenvolupament econòmic. “No és necessari tenir un projecte com aquest”, ha dit Jonatan Cobo.

 

Pel que fa a la polèmica sobre el Servei Local de Català (SLC), el popular també va afegir que “s’ha d’ajustar la partida destinada al Consorci de la Normalització Lingüística (CNL) a la mitjana d’altres ciutats i que sigui el propi Ajuntament qui imparteixi cursos de català i castellà”. Segons Cobo, el cost mig per ciutadà està desproporcionat en relació amb altres ciutats.

 

Una altra de les empremtes que el populars han deixat al pressupost del 2017 és la millora urgent als accessos de Rubí, especialment, des de Castellbisbal. “La C1413 comporta un risc pel mal estat en que es troba”, ha explicat el regidor popular.

 


Per la seva banda, C’s ha incidit en el pressupost del 2017 amb una partida de 150 mil € destinats a la subvenció de llibres de text en paper i digitals. També ha reclamat que es faci un cens d’habitatges buits per oferir a les persones més necessitades un lloc digne on viure.

 

La creació d’una escola de motociclisme a Rubí també ha estat una de les propostes de C’s en el pressupost 2017. “Rubí és un referent en moltes disciplines esportives i volem que també pugui aportar esportistes en l’àmbit del motociclisme”, va explicat el seu portaveu, José Abadías.

 

Abadías també va ressaltar la seva aposta perquè Rubí sigui una ciutat industrial de referència que doni suport als emprenedors, empreses i autònoms i que hi hagi una millora de la formació professional a la ciutat per combatre l’atur.

C's i Sergi Garcia han donat el seu suport al pressupost municipal 2017 | IG

 

 
Comentaris

envia el comentari