Rufián: "la tercera república ha arribat, però se'n diu Catalunya"

L'acte organitzat per Esquerra Republicana de Catalunya va aplegar centenars de persones a la plaça de l'Estació de FGC de Rubí
Marta Vilalta, Gabriel Rufián, Xavier Corbera i Montse Soler, al final de l'acte organitzat per Esquerra Republicana | LO

 

[Crònica]

"El Gabriel és un referent de posar en evidència i sobre la taula el que representa formar part d'aquest estat", amb aquestes paraules va presentar Xavi Corbera, portaveu d'ERC a Rubí, a Gabriel Rufián abans de començar l'acte organitzat per la formació política a la nostra ciutat. De fons sonava rumba a càrrec de Dantubi.

 

Un acte que, sota el lema "Construïm la nova república", va aplegar a centenars de rubinencs i rubinenques a la plaça de l'Estació. Alguns venien a consciència, guardant les cadires per poder seure després, altres, amb curiositat, es van quedar esperant al voltant per veure què passava. Fotos amb el Rufián, com si es tractés d'algun tipus d'ídol televisiu, però a la vegada, un ídol amb una actitud molt propera que va provocar que més d'un curiós i curiosa s'apropés a parlar amb el que ahir va ser el convidat estrella, sense oblidar a la Marta Vilalta, Directora General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

 

"Estem vivint moments extraordinaris a Catalunya", va dir Rufián. Els moments que s'estan vivint ara mateix són crucials pel futur. "La seguretat són els centenars de milers de persones que surten al carrer cada any. Nosaltres no som ningú, no som res", explica. "No és una qüestió de tranquil·litat d'uns polítics envers un poble sinó d'un poble envers uns polítics".

 

Amb una mirada totalment local sobre el posicionament de l'equip de govern envers l'1-O, deixant de banda les últimes notícies sobre la suspensió cautelar de la Llei de referèndum per part del Tribunal Constitucional, que es va produir després de l'acte, Rufián va aconsellar al PSC a què "s'ho pensin, perquè passaran molta vergonya els propers 30 o 40 anys", acabant amb una frase que va repetir durant la seva ponència minuts després sobre de l'escenari, "i qui tingui por que li doni les claus al regidor d'esquerra republicana perquè obrirà els col·legis".

 

Gabriel Rufián: "Jo sempre dic el mateix, nosaltres no som independentistes. Som republicans i d'esquerres. I aquesta condició és inherent a la defensa del dret a l'autodeterminació dels pobles".

 

"Sovint es parla d'aquests territoris com si fos Mordor i no. Simplement és gent que de forma molt digna i molt lícita pensa que encara es pot canviar l'estat espanyol i nosaltres els diem que sí, que es pot canviar mitjançant un referèndum d'autodeterminació de Catalunya". Rufián va explicar que estan intentant fer actes a tot arreu, sobretot de forma molt incisiva en el cinturó roig de Barcelona. "Queda gent progressista, queda gent republicana", explica. "I el que hem de transmetre és que la tercera república ha arribat, però se'n diu Catalunya".

 

Xavi Corbera, portaveu d'ERC a Rubí, va voler llançar una pregunta a l'alcaldessa i al PSC: "per què teniu tanta por a la democràcia? Com és possible que el 2017 el partit que representa i que treballa per tots els ciutadans no permet que una part molt important no pugui votar? Com és possible que no puguem manifestar un dels drets més elementals que tenim?"

 

L'acte va començar amb la intervenció de la Montse Soler, d'ERC Rubí, del Xavi Corbera i de la Marta Vilalta. Tot seguit, Corbera va fer-li preguntes a Rufián que els ciutadans i ciutadanes havien fet tant a les xarxes com in situ minuts abans, i va acabar amb una intervenció de Gabriel Rufián.

 

 


Podeu veure una gran part de l'acte, que es va transmetre en directe des del Facebook del TOT Rubí, aquí:

 

 
Comentaris
Utilizando tu vocabulario
Tú pequeño miserable, por suerte para tí seguiras cobrando del Reino de España y eso originará dudas en algún bobo; no te verá con buenos ojos.
el 2/10 no seré independentista
I tu?, continuaras sent nacionalista espanyol?

envia el comentari