La Prediada reivindica la independència i el dret a votar

Òmnium Cultural Rubí ha organitzat l'acte, on hi ha hagut la Marxa de Torxes i la lectura del manifest
Marxa de Torxes de la Prediada | ASM

 

 

Rubí ha celebrat la Prediada, com ja és tradició, la nit abans de la Diada de Catalunya. L’acte ha estat organitzat per Òmnium Cultural i s’ha iniciat amb la Marxa de Torxes a la plaça 11 de setembre. Una forma de reivindicar la independència acompanyat de música tradicional.

 

Una gran senyera encapçalava la Marxa de Torxes, seguida per un cartell que deia “Democràcia”. A continuació, els rubinencs i rubinenques que s'han sumat a l’acte i que han recorregut els carrers centrals de la ciutat. Junts han passat per la carretera de Sant Cugat, el passeig Francesc Macià i el carrer Montserrat fins a arribar a la plaça Doctor Guardiet. Segons el president d’Òmnium Cultural Rubí, Martí Pujol, la marxa ha sigut un èxit: “Teníem 300 torxes i s’han esgotat totes. Hi ha hagut gent que ha fet el passeig sense”.

 

 

 

Ell ha sigut l’encarregat de fer la lectura del manifest. “Som davant el repte de país més gran de les últimes dècades”, ha comentat. A més, ha reconegut que Catalunya es troba en un “moment excepcional que requereix un esforç excepcional”. “Des d’Òmnium cultural, volem contribuir a la resta d’entitats sobiranistes i democràtiques a unir esforços, no només per sumar, sinó per multiplicar”, ha sentenciat.

 

D’altra banda, s’ha mostrat molt crític amb l’Estat. “Malgrat totes les traves, amenaces, coaccions i guerra bruta, el pròxim 1 d’octubre els catalans i catalanes votarem i podrem exercir la nostra sobirania i a decidir el nostre futur”, ha dit Pujol. Així mateix, ha declarat que a Rubí també serà possible “com és obvi i evident”. “Contra l’abús de poder sistemàtic, per viure en plena democràcia en un país digne i millor, serenor i coratge”, ha acabat Pujol.

 

El president d'Òmnium Cultural Rubí, Miquel Pujol, durant la lectura del manifest | ASM

 

 

El discurs del president d’Òmnium Cultural ha provocat l’aplaudiment dels allà presents entre crits d’ independència. Tot seguit, han cantat l’himne dels Segadors. “Demà a la tarda, tothom a la nostra capital, Barcelona, per fer una diada massiva. Moltes gràcies a tots”, ha animat per últim cop Pujol.

 

La Prediada ha continuat amb un concert del grup de música tradicional Sants&Fonts acompanyat de coca i moscatell. Més tard, el DJ Rouge Soler ha animat la festa fins passada la mitjanit.
Comentaris

envia el comentari