ICV vol que Rubí commemori oficialment el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

També presentarà una moció per evitar desperfectes en els containers a causa dels porcs senglars
Ramon Capolat, d'ICV, intervenint en l'últim Ple Ordinari de l'Ajuntament de Rubí | LO

 

Iniciativa per Catalunya Verds té previst presentar un mínim de 3 mocions per al proper ple, que es farà el dia 1 de juny.

La primera és sobre la disposició addicional 27 del Pressupostos Generals de l’Estat. Aquesta disposició, també anomenada Llei Montoro, posa traves a l’hora de municipalitzar serveis. Aquestes traves vénen quan, si un Ajuntament vol municipalitzar un servei, no pot subrogar als treballadors de l’empresa que ja hi havia, havent de fer el procés habitual que es fa per ser un treballador públic. Alhora, no es poden obrir més convocatòries de treballadors perquè hi ha un límit. És una llei que dificulta els processos de municipalització clarament. Per això, ICV vol que el ple de l’Ajuntament de Rubí es manifesti en contra d’aquesta disposició i que, des de l’àmbit local, es faci arribar als diputats perquè deixi d’estar als pressupostos generals.

 

La segona moció és sobre el Dia Internacional de LGTBIfòbia, que va ser el passat 17 de maig. ICV vol instar al govern de l’estat espanyol que aprovi d’una vegada el projecte de llei contra la discriminació sexual i de gènere d’una vegada per totes. També insta a la Generalitat, que per cert és l’única comunitat autònoma que té una llei així, que desplegui la llei 11/2014 per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Per últim, insta al govern local que s’elabori una diagnosi i un pla local amb mesures per a garantir la igualtat de tots els tipus d’orientació sexual a la ciutat de Rubí, així com que es commemori oficialment el 17 de maig.

 

Per últim,  vists els problemes que hi ha amb la superpoblació dels porcs senglars, vol que es preguin mesures, sobretot en les urbanitzacions que són qui més ho pateixen, perquè aquests animals no facin malbé les zones de contenidors, aïllant-los com per exemple els de l’estació de Baixador de Vallvidriera. D’aquesta manera també s’evitarà que la gent llenci la brossa fora del contenidor.

 

El grup d’Iniciativa té pensat presentar un parell de mocions més conjuntes amb altres formacions, però encara no estan definides.
Comentaris

envia el comentari