ERC vol regular les festes privades al Parc de Ca n’Oriol

L’agrupació d’esquerres creu que s’haurien de concedir uns permisos a totes aquelles persones que vulguin celebrar algun esdeveniment al parc
Xavi Corbera i Ariadna Martín, regidors d'ERC Rubí, al parc de Ca n'Oriol | Cedida

 

Fa més d’un any que Esquerra va aprovar el pla d’Inversions amb el compromís d’elaborar la proposta de participació per a la transformació del Parc de Ca n’Oriol com el parc urbà més gran de la ciutat.

 

Tal i com ha explicat ERC, si bé s’ha anunciat diverses vegades el començament del procés de participació, fins ara els veïns només han disposat d’un parell de reunions informatives. El grup municipal va presentar una moció per a millorar els mecanismes de participació amb l’adhesió a la xarxa Barcelona Participa, però encara no coneixen en quin estat està la implementació i, mentrestant, “se segueix fent, per part d’uns pocs, un mal ús d’aquest espai públic que és de tots, fent-lo malbé i dificultant la convivència a causa de l’incivisme d’uns pocs”.

 

Per aquest motiu, el passat novembre, Esquerra va presentar una moció amb la necessitat de demanar un permís específic i gratuït per a la celebració de festes privades al Parc de Ca n’Oriol i la resposta del govern va ser que no era necessari aquest permís i que ja existia el control necessari.

 

Ara que torna el bon temps i es multipliquen les festes a l’aire lliure, Esquerra proposa posar solució i activar el control a partir d’aquests permisos, responsabilitzant així els usuaris de l’ús que se’n fa.

 

Alguns dels punts que es volen tenir en compte per a concedir els permisos serien determinar un màxim de festes infantils en funció de l’espai que es demana, delimitar els espais on es poden fer les festes i determinar el nombre de taules  plegables que es poden utilitzar. A més, les persones que els demanin s’haurien d’encarregar de la neteja posterior i fer-se càrrec dels danys en l’entorn que poguessin ocasionar-se.

 

També, volen fer una sèrie de prohibicions com ara, no encendre o mantenir foc, no interrompre el trànsit de vianants, vehicles de serveis i urgències o  els treballs normals de manteniment i neteja dels jardins, no fer cap tipus d’instal·lació que pugui afectar als elements vegetals o arquitectònics, no utilitzar els arbres com a suport per a penjar coses i no estacionar a les zones no habilitades per fer-ho.
Comentaris

envia el comentari