ERC proposarà que els FGC funcionin totes les nits de Festa Major

La mesura es vol prendre en col·laboració amb els governs municipals de Terrassa i Sant Cugat, ja que les festes majors són properes amb les de Rubí sobre el calendari
Molts joves es veuen obligats a agafar el cotxe per desplaçar-se als concerts de Festa Major
Molts joves es veuen obligats a agafar el cotxe per desplaçar-se als concerts de Festa Major | LO

 

Les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) de Rubí, Sant Cugat i Terrassa han proposat, juntament amb ERC, que els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) circulin amb horari nocturn durant les Festes Majors de les respectives localitats. La mesura, que es presentarà com a moció durant els propers plens municipals, ja que coincideix que les festes majors dels tres municipis són molt properes temporalment.

 

Des de les JERC de Sant Cugat, la portaveu Ainhoa Miró ha declarat que "l'ampliació del servei de Ferrocarrils de la Generalitat durant les festes majors de Rubí, Sant Cugat i Terrassa, servirà per poder empoderar els joves i que facin un ús responsable de les festes, i que en comptes d'agafar el cotxe puguin anar en transport públic durant el període festiu". De fet, la proximitat amb els joves ha sigut una constant que Eric Gómez, regidor d'ERC Sant Cugat, ha destacat com a molt important pel context de Festa Major: "Hem de garantir que puguin gaudir de la festa sense dependre del cotxe per poder tornar a casa".

 

"L'objectiu - ha destacat Gómez- és que els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya tractin a Sant Cugat i la resta de ciutats del Vallès de la mateixa manera que tracten a Barcelona". I és que l'aplicació d'horari nocturn durant algunes festivitats no és una mesura nova, ja que volen que "l'horari de servei dels Ferrocarrils durant la nit funcioni de forma ininterrompuda tal com passa amb la Mercè o per Cap d'Any".

 

Els regidors d'ERC de les diferents localitats, davant l'estació d'FGC de Sant Cugat
Els regidors d'ERC de les diferents localitats, davant l'estació d'FGC de Sant Cugat | TONI ALFARO

 

Ariadna Martín, regidora d'ERC de Rubí, ha explicat que "nosaltres estem segurs que hi ha molta gent de fora de Rubí que vol gaudir de la nostra Festa Major, que és d'una gran qualitat". Martín indica que, si s'aplica la mesura, "podem garantir que la gent del Baix Llobregat, del Maresme o fins i tot de la mateixa ciutat de Barcelona, pogués gaudir sense patir per si beuen massa alcohol, per l'aparcament o per si ve o no ve l'autobús".

 

La mesura sembla que arribarà a bon port a les dues localitats. Mentre que Gómez ha indicat que "en el proper Ple [de Sant Cugat] s'aprovarà aquesta moció", ja que "compta amb prou majoria en el consistori"; en el cas de Rubí Martín ha matisat els tempos: "Nosaltres entenem que sí que es podrà aprovar. El que passa és que els nostres tempos no són tan ràpids com els de l'Ajuntament de Sant Cugat i, a més, nosaltres fem el ple el darrer dijous de mes; queden tres setmanes i encara no s'ha presentat oficialment la moció, ja que ho farem el pròxim dilluns que ve", ha detallat.

Comentaris

envia el comentari