El 80% dels afiliats a Ciutadans de Rubí han marxat per desavinences amb portaveu del grup, José Abadías

La direcció de Ciutadans a Catalunya no ha volgut escoltar els problemes interns dels grup municipal
Els dos ex-regidors de Ciutadans de Rubí juntament amb altres afiliats que també han marxat del grup | LO

 

Els dos regidors Mariola Martín i José Manuel Mateo han anunciat públicament la seva marxa del partit Cs. El motiu ha sigut les desavinences amb el portaveu del grup municipal José Abadías. "Aquesta decisió no és deguda a un rampell, està meditada. Òbviament, hi ha un abans i un després del ple en el qual s'havia d'aprovar un nou cartipàs per l'entrada del regidor Sergi Garcia. Sense consulta prèvia, se'ns va comunicar 4 hores abans del ple el que anava a passar i el que havíem de votar (...) quan es portava més d'una setmana amb les converses amb l'equip de govern." "Abadías ha actuat en tot moment de forma autoritària i dictatorial. Des de fa més de mig any s'ha arribat a la situació de què ni tan sols es consulten les decisions preses amb els regidors". 

 

 

Els dos regidors han denunciat que el regidor José Abadías assistia a les reunions amb les decisions ja preses sense consultar-les amb nosaltres i que els problemes van començar dos mesos després de començar la legislatura el 2015, però que han intentat arreglar els problemes de manera interna i no hi ha hagut manera. De fet, han assegurat que des de la delegació de Barcelona no han escoltat les demandes dels afiliats. Els únics que els han escoltat ha sigut els de la direcció de Madrid, encara que no han posat cap solució. Per això van prendre la decisió de marxar. Els dos regidors s'han hagut de donar de baixa de Cs per poder sortir del grup municipal, tot i que no han tornat la seva acta i es quedaran com a regidors no adscrits.


Els dos regidors han deixat clar que no entraran en cap altre partit ni en l'equip de govern. Els pròxims dos anys es quedaran i votaran el que pensen, seguint la ideologia de C's i pensant en el bé de la ciutat de Rubí.

 

"El nostre primer pensament va ser abandonar l'acta de regidor, però molts companys ens van animar a no fer-ho". Dels 25 + 3 suplents, a excepció de José Abadías y J J Lopez Morano, només queden 5 que no hagin abandonat. "El 80% dels afiliats de Cs a Rubí han marxat per l'actitud del portaveu".

 

La Mariola creu que li sembla 'una falta de respecte espectacular' que el portaveu del grup, José Abadías, hagi dit que 'la junta ni pincha ni corta'. També ha explicat que les acusacions fetes per Abadías, en les quals deia que no sabia res de la situació de malestar i que aquests dos regidors havien faltat a diversos esdeveniments, és totalment falsa, i que a més les pots demostrar.

 

Els dos regidors han deixat clar que marxen per dignitat, perquè 'no poden seguir votant al ple coses que no van amb ells'. 'Per a mi (l'actuació de José Abadías) és un insult cap als afiliats i cap als votants', ha dit la Mariola.

 

 

Última hora

 

Ciutadans ha emès un comunicat sol·licitant als dos regidors de la formació a Rubí, José Manuel Mateo i Mariola Martín, que “retornin les seves actes després que hagin comunicat que abandonaven el grup municipal i passaven a ser regidors no adscrits. Des de Ciutadans es recorda que en virtut del codi ètic signat pels regidors al començament de la legislatura, tots els edils de Cs es van comprometre a renunciar a  la seva acta en el cas d’abandonar el grup municipal.”

 

Des de Ciutadans creuen que cap dels dos ha complert amb el compromís i les exigències que suposa ser regidors en aquesta formació. També han assenyalat que “el comportament d'aquests regidors no s'adequa a les exigències d'un partit regenerador i democràtic com Cs”.

 

Seguirem informant dels canvis que es produeixin.

 
Comentaris

envia el comentari