Una Diada rubinenca marcada pel "votarem!"

Les intervencions de l'alcaldessa i del PSC s'han vist interrompudes per xiulades i esbroncs
Moment en el qual l'AUP, ERC i PDeCAT han cantat els Segadors | LO

 

Els actes institucionals de la Diada Nacional de Catalunya a Rubí s'han viscut fortament marcats pel referèndum de l'1 d'octubre. No era d'estranyar. Amb la recentment aprovada Llei del referèndum per part del Parlament el passat dimecres, la suspensió cautelar d'aquesta per part del Tribunal Constitucional i, la resposta de l'equip de govern a la carta enviada per la Generalitat en la qual s'informa que no s'obriran els col·legis per poder votar l'1 d'octubre, l'ambient a la ciutat està caldejat.

 

  

  

Tant la intervenció de l'alcaldessa, text que més tard l'AUP ha dit que no s'havia consensuat amb la resta de forces polítiques i que per aquest motiu havien marxat, com la intervenció de l'ofrena de flors per part del PSC Rubí, s'han vist interrompudes per les xiulades i esbroncs a crit de "votarem!" per part de la majoria d'assistents a l'acte. Els segons en fer l'ofrena han sigut Esquerra Republicana de Catalunya, amb una intervenció marcada, ha dit que "votarem, no en tingueu cap dubte", i que "agafarem les urnes en lloc dels fusells", una intervenció que ha acabat amb els aplaudiments dels assistents. L'Alternativa d'Unitat Popular ha llegit un text marcat per la importància que té el poble en aquest procés, fent un recordatori de què "el poble mana i el govern obeeix", i que això no es pot oblidar. Els següents en fer l'ofrena han sigut ICV, defenent "una Catalunya plural i la convivència que volem pel futur". Els següents han sigut el PDeCAT, deixant clar que "el dia 1 d'octubre a Rubí i Catalunya omplirem les urnes per expressar-nos lliurement. Puig ha sigut molt crític, com la resta d'altres partits, amb l'alcaldessa, dient que aquesta "no entén que els rubinencs no podem acceptar que no puguem votar", i "hem de dir ben alt i ben clar a l'alcaldessa i a tots els alcaldes del PSC que estan girant l'esquena al seu país". "Senyora", ha seguit, "si vostè gira l'esquena als rubinencs, els rubinencs li giraran l'esquena a vostè". En acabar, ERC i AUP s'han unit a la catifa vermella i han cantat Els segadors totes juntes. Veïns per Rubí ha sigut l'últim partit amb representació al ple en fer l'ofrena i no ha fet cap intervenció.

 

 

  

  

Seguidament, han anat passant les entitats de Rubí i altres forces polítiques sense representació al ple a deixar la seva ofrena floral.

 
Comentaris

envia el comentari