La Diada a Barcelona, plena d'emotivitat segons els rubinencs i rubinenques

La manifestació s'ha viscut amb un ambient molt familiar, ple d'alegria i d'emoció
Imatge del tram 110 a la manifestació de la Diada Nacional de Catalunya | LO

 

 
Els rubinencs han acudit un any més a la manifestació de l'11 de setembre. Una manifestació que enguany vol reivindicar el dret dels catalans en votar en un referèndum d'autodeterminació l'1 d'Octubre. El tram que tenien assignat els de Rubí era el 110, però enguany, els rubinencs s'han repartit entre diferents trams, com el 111 i el 112, així com en els altres trams, ja que l'assignat es va omplir ràpidament. Que aquest any el tram estigués a prop d'una parada de FGC, ha fet que no es coordinessin autobusos des de Rubí, així els rubinencs i rubinenques han anat baixant a Barcelona en petits grups, i per aquest motiu estaven més repartits. 
 
 
L'ambient viscut en l'encreuament entre Diagonal i Passeig de Gràcia ha estat festiu, d'alegria i bastant familiar. Les estelades i els crits d'independència han sigut protagonistes, però també els "volem votar" i el "votarem", que han ressonat de manera gairebé ininterrumpuda durant l'estona que ha durat la concentració. Hi ha hagut moments en els quals ha sigut impossible desplaçar-se, per la gran quantitat de gent que ha volgut mostrar les seves ganes de votar el proper 1 d'octubre. 
 
 
Entre els crits demanant una Catalunya independent, s'ha fet un minut de silenci que, increïblement, ha fet que l'únic que s'ha escoltat amb claredat han sigut els helicòpters que sobrevolaven la zona, que ha acabat amb l'arrencada del Cant dels Segadors.
 

El TOT Rubí ha volgut viure la Diada des de dins i, tot i la dificultat de trobar cares conegudes entre la gent, ha pogut parlar amb alguns d'ells. La majoria ha assistit a Barcelona acompanyat d'amics i amigues i de família.

 

Josep Puigventós, membre de Foment a la Sardana, ha explicat que tot i que tot i que deien que potser assistirien menys persones, creia "que hi ha més que l'any passat". En Josep i la seva família han assistit sempre a la manifestació organitzada per la Diada Nacional de Catalunya.

 

"És meravellós veure a tanta gent de Rubí a la diada més decisiva que hem tingut fins al moment. És una diada molt especial en la que es palpa alegria, il·lusió i esperança. Hi ha gent de tot arreu, gent més gran i gent més jove, i tots esperançats per votar el futur de Catalunya l'1 d'Octubre. Votarem i aconseguirem la independència del nostre país. Visca Catalunya!", ha explicat la rubinenca Mireia Giralt.

 

En aquest sentit també s'ha manifestat el rubinenc Francesc Laliga. "M'ha semblat que hi havia molta més gent que altres anys i ha sigut molt emocionant. S'ha notat i s'ha vist que el poble empeny cap allà i que és qüestió de temps la independència. Ha sigut una experiència que ha valgut la pena viure, molt emocionant".

 

En Roger Barranco, ha dit al TOT Rubí que "Avui és un dia històric pel país. Estem tots unit per un objectiu comú que es fer de Catalunya un País independent. Avui a la mani estem tots junts siguem d'on siguem i parlem la llengua que sigui. Hi ha moltíssima gent feliç i contenta. Jo estic rodejat de gent gran, pares, mares i nens amb cares plenes d'il·lusió. Un dia per passar junts i en familia. Tinc els pels de punta de viure aquesta sensació de felicitat, emoció, reivindicació pacífica i cívica que estem vivint."

  

Mirant cap al futur del país s'ha expressat el rubinenc Ivan Vila. "Hem viscut una Diada amb molta Il·lusió, com sempre les manifestacions independentistes han estat festives i democràtiques, hem demostrat que estem preparats per desbordar l'Estat a les urnes, amb un somriure i amb ganes de construir un país millor".
 
 
Rubinencs a la manifestació | Laia Oller

 

Pancartes a la manifestació | LO

 

 

 

 
Comentaris

envia el comentari