David Fernández (CUP): "La corrupció es subtilitza i es perfecciona, fins i tot, es legalitza"

David Fernández, Eulàlia Reguant i Julià de Jódar a la Biblioteca Mestre Martí Tauler de Rubí | IG

 

Aquest dimecres 15 de març , l’auditori de la Biblioteca Mestre Martí Tauler ha fet ple en la presentació de del llibre “Llums i Taquígrafs. L’atles de la corrupció als Països Catalans”.

 

Els ex-diputats de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), David Fernández i Julià de Jódar, i la diputada de la CUP, Eulàlia Reguant, han presentat aquesta publicació que consta de 4 volums on s’expliquen un centenar de casos de corrupció a Catalunya, el País Valencià i les Illes en els darrers trenta anys, i que afecten a tots els colors polítics: el 3%, Mercuri, Palau, Pretòria, Palma Arena, Gürtel, Filesa, Pallerols, Innova, Treball, ITV...

 

En aquest treball han participat una setantena de persones i hi tenen veu una quarantena. L’obra també inclou una guia per lluitar contra la corrupció. “Llums i taquígrafs” no és només una exposició detallada dels casos de corrupció sinó que pretén demostrar que aquesta corrupció és sistemàtica: “És obvi que el finançament il·legal dels partits ha seguit patrons de conducta molt similars. Les donacions que queden clares a la caixa B de Bárcenas s’assemblen molt al que es troba el senyor Llinares quan arriba al Palau de la música amb les comissions”, ha explicat David Fernández. “La corrupció es subtilitza i es perfecciona, fins i tot, es legalitza”, ha afegit.

 

  

 

 


El finançament il·legal de partits, el cicle de la bombolla immobiliària, la concertació público-privada, el frau i l’elusió fiscal i l’economia global delictiva són  les cinc dinàmiques principals que es recullen en aquesta obra.

 

L’ex-diputat de la CUP també ha titllat el presumpte cas de transfuguisme de Rubí com un cas de “corrupció de la sobirania popular”. “És un cas claríssim de transfuguisme hi hagi o no els paràmetres institucionals que ho acrediten. És corrupció moral”, ha lamentat Fernández.

 

La CUP, la xarxa X-net i el Grup de Treball contra la Corrupció han col·laborat en l’obra “Llums i Taquígrafs. L’atles de la corrupció als Països Catalans”.

 

La CUP de Rubí també ha finançat aquest projecte amb una aportació de 300 €.
Comentaris

envia el comentari