Senderisme a Rubí: Els Alous

Descobreix l'entorn natural, històric i cultural de la ciutat amb la Xarxa d'Itineraris de Rubí
Els Alous és el primer itinerari de la Xarxa d'Itineraris | LO

 

Sovint es pensa que hem de sortir de Rubí per poder trobar una mica de natura, però el que és cert és que entre els blocs de pisos, les carreteres grises i les fàbriques, pots trobar espais que et fan transporten a paratges naturals que no t’esperaves.

 

És per aquest motiu, aprofitant que és estiu i que quan la calor comença a marxar cap al final del dia ve de gust caminar, que al TOT Rubí hem volgut explicar-vos les rutes de la Xarxa d’Itineraris de Rubí. Aquesta xarxa, feta amb el suport del Centre Excursionista de Rubí, Rubí d’Arrel i l’Ajuntament, vol posar en manifest l’entorn natural, històric i cultural de la ciutat, donant-lo a conèixer per poder gaudir-lo i, a la vegada, respectar-lo i valorar-lo.

 

El primer itinerari és el dels Alous. La ruta que proposa la xarxa d’itineraris té una durada de 2 hores, amb 7,8 km de distància, tot i que, sabent el camí, es pot fer només un tram.

 

 

Itinerari 1: Els Alous

 

La proposta és començar a la plaça del Dr. Guardiet, dirigint-se cap a l’estació i cap a la masia de Ca n’Alzamora per l’antic camí ral de Rubí a Barcelona, el passeig de Les Torres, desviant-se cap a les torres modernistes de l’avinguda Massana. Tot seguit, s’ha d’entrar a la zona de la bassa dels Alous i recórrer tot el torrent dels Alous fins a la rosa dels vents, en els xiprers de Ca n’Oriol, i fins a l’era. Es pot retornar a la sortida per l’antic camí ral de Rubí a Sant Cugat, baixant cap a la plaça de l’Agricultura fins al passeig Francesc Macià.

 

És un itinerari amb una dificultat baixa, ideal per fer amb la família, amb nens petits, per passejar amb els gossos, individualment... El camí que ressegueix el torrent dels Alous és agradable, rodejat d’arbres, i es poden veure els ponts d’estil japonès. Podeu veure el track aquí.

 

Recordeu que si feu qualsevol d’aquests itineraris, no heu de tirar brossa a terra ni fer malbé l’entorn. La millor manera de mantenir l'espai natural és cuidant-lo entre tots els rubinencs i rubinenques.

 

 


El mapa de l'itinerari dels Alous | Centre Excursionista de Rubí

 
Comentaris

envia el comentari