Senderisme a Rubí: Ca n'Oriol

Descobreix l'entorn natural, històric i cultural de la ciutat amb la Xarxa d'Itineraris de Rubí
Així es veu Ca n'Oriol a la primavera | JO

 

Sovint es pensa que hem de sortir de Rubí per poder trobar una mica de natura, però el que és cert és que entre els blocs de pisos, les carreteres grises i les fàbriques, pots trobar espais que et fan transporten a paratges naturals que no t’esperaves.

 

En aquest segon article sobre la Xarxa d’Itineraris de Rubí, una xarxa feta amb el suport del Centre Excursionista de Rubí, Rubí d’Arrel i l’Ajuntament, que vol posar en manifest l’entorn natural, històric i cultural de la ciutat, donant-lo a conèixer per poder gaudir-lo i, a la vegada, respectar-lo i valorar-lo, us presentem el segon itinerari que podeu realitzar pels voltants de la ciutat.

 

En aquest cas, us parlem de Ca n’Oriol. La ruta que proposa la xarxa d’itineraris té una durada d’1 hora i mitja, amb 6,6 km de distància, i amb una dificultat baixa.

 

 

Itinerari 2: Ca n’Oriol

 

L’itinerari comença a la plaça del Dr. Guardiet, seguint el traçat de l'antic camí ral de Rubí a Sant Cugat fins al parc de Ca n'Oriol. S'ha de travessar l'era i enfilar-se al turó de la rosa dels vents per anar a passar pel túnel de l'autopista C16. Se segueix pel camí de Can Tiraires (al costat hi ha el camp de golf) fins al punt on s'ubicava aquesta masia, de la qual no en queda res i es torna a creuar l'autopista. Tan bon punt es creua, es gira a l'esquerra per anar a trobar la font de Can Tiraïres.

 

Opció 1: El camí segueix paral·lel a l'autopista fins a trobar una cruïlla de camins a tocar dels camps de conreu de Ca n'Oriol. Es gira a la dreta i es baixa per un corriol fins al carrer Mallorca, resseguint el límit del parc passant per la font de Ca n'Oriol i vorejant una pista de poliesportiva. Després de la pista ens enfilem pel darrere de la Masia de Ca n'Oriol fins a l'escola del Bosc i arribem el camí de Ca n'Oriol. El retorn a la plaça del Dr. Guardiet es pot fer pel Camí de Ca n'Oriol, el carrer de la plana de can Bertran i les torres modernistes del carrer Xile.

 

Opció 2: A partir de la font de Can Tiraïres falta obrir un pas paral·lel a l'autopista per poder seguir l'itinerari. Per aquest motiu, que esculli aquest camí, haurà de tirar provisionalment enrere des de la font fins a la cadena i es segueix baixant per la pista que acosta a la urbanització dels Nius. Just abans d'arribar a l'asfalt, on hi ha unes pilones de fusta, hi ha un camí que marxa a l'esquerra. Seguint-lo, se surt al carrer Santander, que pocs metres després passa a ser Carrer Mallorca. Des d'aquí se segueix baixant fins a arribar a la font de Ca n'Oriol on es reprèn l'itinerari.

 

Al ser un itinerari amb dificultat baixa, és ideal per fer-ho en família o amb els infants, així com per fer una passejada agradable, amb qui més et vingui de gust o com a una manera de caminar amb un mateix o mateixa. Podeu veure el track aquí.

 

Recordeu que si feu qualsevol d’aquests itineraris, no heu de tirar brossa a terra ni fer malbé l’entorn. La millor manera de mantenir l'espai natural és cuidant-lo entre tots els rubinencs i rubinenques.

 

 


Mapa

El mapa de l'itinerari dels Alous | Centre Excursionista de Rubí

 


Altres itineraris

Itinerari 1: Els AlousComentaris

envia el comentari