El PDeCAT demana explicacions pels col·lapses de trànsit matinals

L'Ajuntament de Rubí parla de retencions, habituals cada any en la tornada a les escoles
El PDeCAT demana explicacions pels col·lapses de trànsit matinals | Cedida

 

L’inici del curs ha comportat nombroses complicacions de trànsit a diferents punts de la ciutat. Les retencions en hores puntes es concentren a l’avinguda l’Estatut, als ponts de l’Escardívol, i especialment a l’entorn de l’illa de vianants.

 

Des de fa temps que la mobilitat a Rubí és un problema evident. Segons el portaveu del PDecat hi ha motius que són insalvables com la pròpia configuració urbanística de la ciutat, d’altres però es podrien resoldre amb una millor planificació i estudiant bé les decisions abans de prendre-les, en referència als canvis al centre de la ciutat. En aquest sentit el PDecat ja s’ha mostrat molt crític amb la manera com s’ha tirat endavant l’ampliació de l’illa. “No estem davant d’una reforma pensada en la seva globalitat, que hagi tingut en compte les afectacions al comerç, al transport públic o a la mobilitat” considera el regidor, que afirma “La mobilitat ja és prou complicada a Rubí com per perdre decisions precipitades que l’empitjorin”.

 

L’alcaldessa ha manifestat en roda de premsa que no hi ha complicacions, cosa que Puig contradiu havent visitat els diferents punts esmentats de la ciutat a primera hora: “Si l’alcaldessa considera que tot va bé, l’animo a que parli amb els afectats i potser canviarà d’opinió”.  

 

 

Segons el portaveu del Partit Demòcrata mentre l’Ajuntament decideix invertir més de sis milions d’euros en petits projectes de manteniment de la ciutat, les grans mancances i prioritats que afecten al dia a dia de la gent, queden aparcats per manca de projecte de ciutat. Per tot plegat, el grup municipal demana explicacions a l’Ajuntament sobre aquestes retencions i si preveu fer alguna cosa per millorar la mobilitat a Rubí, especialment als matins.

 

Tot i això, l'Ajuntament de Rubí ha declarat que s'ha fet un dispositiu especial per la tornada de les escoles i que "el resultat després de quatre dies de funcionament és que no s'han detectat col•lapses circulatoris", i el flux de vehicles ha estat, si fa no fa, com el de l'any anterior. "Tots els inicis del curs escolar solen ser intensos perquè molts pares i mares volen deixar els seus fills i filles a la porta de l'escola. Aquest any, no hi ha hagut més problemes que els que es van detectar el primer dia de col•legi del curs anterior".

 

Sobre el dispositiu, l'Ajuntament fa una valoració molt positiva, dient que en cap cas es pot parlar de col·lapses, sinó de retencions. "Possiblement en algun punt al voltant de l'illa de vianants la Policia Local ha detectat un augment de vehicles", però, segons expliquen, la Policia Local gairebé no hi ha hagut d'intervenir en la regulació del trànsit.

 

 
Comentaris

envia el comentari