Òmnium Cultural a Rubí programa un seguit d'activitats per la Prediada

El foc i la música seran els protagonistes
La tradicional Marxa de Torxes sortirà de la plaça 11 de setembre a les 22 hores | Òmnium Cultural Rubí

 

Òmnium Cultural a Rubí presenta els actes que tindran lloc a la nostra ciutat el proper diumenge, 10 de setembre, amb motiu de la Prediada, organitzats per l'entitat.

 

La tradicional Marxa de Torxes sortirà de la plaça Onze de Setembre a les 22 hores, recorrent els principals carrers de Rubí, fins arribar a la plaça del Doctor Guardiet, on a les 22.25 h tindrà lloc la lectura del manifest, i tots els participants seran convidats a coca i moscatell.

 

A les 22.30 h començarà el concert i les danses a càrrec del grup Sants&Fot, i a les 23.30 h actuarà el DJ Rouge Soler. 

 

Òmnium ha explicat que "tots aquests actes són en record i homenatge a aquells que van lluitar per defensar Barcelona i Catalunya de l'assalt de les tropes borbòniques franco-espanyoles i que van culminar amb la caiguda de Barcelona l'11 de setembre de 1714".

 

"Ho fem al carrer i ho fem amb foc, perquè el foc és un dels símbols més antics i ancestrals de la cultura catalana. En tenim molts exemples: La flama del canigó i les fogueres de Sant Joan, les baixades de falles al Pirineu, recentment declarades Patrimoni Inmaterial de la Humanitat, les colles de diables, etc., i també ho fem amb música, perquè vol ser un acte reivindicatiu i lúdic a la vegada", explica l'entitat.

 

Òmnium convida a tots els rubinencs i rubinenques a participar-hi.