Diada amb estabilitat meteorològica

L'11-S només hi ha la possibilitat d’algunes precipitacions febles al final del dia al Pirineu Occidental, segons el Servei Meteorològic de Catalunya

El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat aquest divendres que el proper dilluns, 11 de setembre, es preveu una jornada assolellada en general, amb domini del cel poc o mig ennuvolat. Només hi ha la possibilitat d’algunes precipitacions febles al final del dia al Pirineu Occidental, així com d’algun ruixat dispers al nord-est. La temperatura es recuperarà lleugerament i el vent perdrà força. En relació al cap de setmana, el Servei Meteorològic informa de l’arribada d’una pertorbació que dissabte donarà lloc a precipitacions que afectaran molts punts del país. Al matí les més intenses i extenses es preveuen al litoral i al prelitoral, on localment podran anar acompanyades de tempesta i pedra. Al centre de la jornada podran caure a qualsevol punt de manera dispersa, però seran més febles, i amb el pas de les hores s’aniran restringint a la meitat est de Catalunya. Al final del dia ja només se n’esperen a punts de la zona central del litoral i prelitoral. Els xàfecs podran ser d’intensitat forta, especialment a la meitat est i a punts del litoral i del prelitoral. La temperatura baixarà en general.


Diumenge encara es podran mantenir alguns xàfecs i tempestes localment fortes fins al mig matí al sector central del litoral. A la resta dominarà l’ambient assolellat tret de la Val d’Aran i nord del Pallars Sobirà, on es mantindrà tapat i amb precipitacions febles i intermitents, que seran de neu per sobre dels 1800 metres. Bufarà vent del nord que serà fort de tramuntana a l’Empordà, on s’alterarà notablement l’onatge, i de mestral al terç sud. La temperatura baixarà encara més i l’ambient serà fresc en general i fred al Pirineu. A causa d’aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de Situació Meteorològica de Perill per intensitat de pluja per dissabte i diumenge, així com un avís de vent per diumenge.
Comentaris

envia el comentari