Tot preparat per la tercera edició del Peacock Rubí Art Festival

La tercera edició del Peacock portarà al Celler 52 propostes artístiques noves
Regidora, organitzador i organitzadora del Peacock, alcaldessa, organitzador i regidor, al Celler | Cedida

 

Ja fa tres anys des que va néixer el Peacock Rubí Art Festival. El projecte, va sorgir de la necessitat d'oferir un lloc per exposar als artistes locals i als emergents. En un principi, només havia de ser una exposició, però per la gent del Peacock no era suficient. Per aquest motiu van incloure l'apartat de música, el de performance, el d'audiovisual i el de moda. I gràcies a l'èxit del primer any, es va fer un segon. I ara, un tercer.

 

Pels qui no sapigueu què és, el Peacock és un festival d'art contemporani, emergent, multidisciplinari i transgressor. És una iniciativa nascuda directament des d'un grup de joves de Rubí, feta amb moltes ganes i molt treball. Enguany, els concerts, les performances i els audiovisuals estaran concentrats en un sol cap de setmana, el del 15, 16 i 17 de setembre, a diferència de les dues anteriors edicions. "El fet de fer-ho així ha sigut, simplement, per donar-li el caràcter multidisciplinari que potser abans, amb les disciplines separades per caps de setmana, no aconseguíem. També, és una manera de què les persones que vinguin vegin coses no planejades, és a dir, vens a veure un concert i ja et quedes a la performance de després", ha explicat David Gozálvez, membre del col·lectiu Peacock.

 

En total hi ha 52 artistes. 24 d'ells, formen part de l'exposició estàtica, que es podrà visitar a la Sala de Tines del Celler del 15 de setembre a l'1 d'octubre. Els 28 artistes restants formen part de les disciplines de música, performance i audiovisuals, i són els que actuaran al Celler els dies 15, 16 i 17 de setembre.

 

Laia Oller, organitzadora del Peacock, ha explicat que tant el divendres com el dissabte, les activitats començaran a les 18.30 h i acabaran a les 2 h. 7 hores i mitja sense parar, motiu pel qual la gent que vingui ha de venir preparada. Les actuacions s'han repartit entre la plaça del Celler, la Sala Cèsar Martinell, que és la sala d'abaix, i l'Espai Tremuja, que és la de dalt. El diumenge tornarà el Petit Peacock, on repetiran Gats i Botes i els maquillatges de la Srta. Pepis, i també hi haurà un taller de Trash Art amb els nois del col·lectiu 382room, on els infants podran fer les seves obres d'art amb material reciclat. El Petit Peacock anirà acompanyat del vermut, amb un concert acústic i una sessió de dj.

 

Durant tot el festival hi haurà servei de barra, amb begudes i entrepans, a càrrec del bar On k'dem?.

 

Des del col·lectiu Peacock, animen a tothom a participar. "Rubí és una ciutat que està plena d'art, de cultura i de gent que es mou i fa coses", diu la Laia Oller. "És molt important donar suport a aquest tipus de propostes, per demostrar quin tipus de cultura volem per la nostra ciutat".

 

 

 


PROGRAMACIÓ

  

Expo estàtica /// del 15 de setembre a l’1 d’octubre /// Sala de Tines

  

Skaulter (fotografia) / Alba Milán (pintura) / Ceskus (il·lustració) / Vicens Artola Fotos (fotografia) / Zisis (pintura) / Origami Tales (fotografia) / Carlos Perales (escultura) / Sens Photography (fotografia) / Sergi Lanau (fotografia) / Moñoño (pintura) / Edmundo Garcia (escultura) / Sunshine (pintura) / Itios Bru (il·lustració) / Javi Mar (pintura) / Josep Marin (pintura) / Víctor Baladoch (fotografia) / Tardigradas (pintura) / Inês Saldanha (fotografia) / Navy Muluk (pintura) / Elena Parral (collage) / The glory design (disseny) / Nataxa Ruzafa (il·lustració) / DIY 1990(instal·lació) / Jorge Algaba (performance)

  

  

Divendres 15 de setembre

18.30 h Fancy Candy Girls (música)

Plaça del Celler

4 rubinenques, d’entre 12 i 14 anys, que fan versions de rock i temes propis.

  

19.10 h De la OLD (música)

Plaça del Celler

Grup de hip hop fusió, instrumentat amb influències de varietat de gènere musical, lletres reivindicatives i música per escoltar i ballar.

  

20 h Dramapació (performance)

Sala Cèsar Martinell

Quatre creadors que agrupen diferents virtuts, com el cant, la dansa, el text o l’actuació més transgressora, amb la intenció de fer mal, de generar sensibilitat, de conèixer-se i per sobre de tot, de ser amorosos amb l’ésser humà; d’estimar i ser estimats. Reflexió a partir de temes com la mort i la malaltia, creada a partir de petits relats autobiogràfics.

  

20.30 h German Affair (música)

Sala Cèsar Martinell

És un projecte d’electrònica en directe nascut a Barcelona que tracta paisatges sonors, distorsions seques i sons orgànics, repetitius i amb tall techno.

  

21.20 h Passi Audiovisuals

Plaça del Celler

"VUELVE", Marc Algora

Mai és suficient. Mostra la relació entre una nena gimnasta de 8 anys i la seva entrenadora, que es veu reflectida en ella.

“It’s all because of you”, Marta Grimalt

S’expressa la manera en què les persones poden afectar la vida de l’autora i les situacions que es creen a partir de les connexions personals. Super 8 en blanc i negre, música per Primo Gabbiano.

“La balsa”, Isabel Pérez del Pulgar

“Al principi corria perseguint una nebulosa, avui segueixo corrent rere la nebulosa que va resultar ser jo mateixa. Estic a l’espera de definir-me”.

“Numen”, La casa de la Pradera

Marc, un escriptor de grans èxits, no troba la inspiració per a escriure la seva nova novel·la, que fa setmanes que s’hauria d’haver publicat.

“El sillón de la reina”, Wanda del Río

Recreació d’una cançó infantil, a la vegada que acció catártica DE PURGA i despulla. Llegenda urbana o realitat, la reina mai es pentina i un dia es va pentinar i…

“¡BANG!”, Carlos Guil

El George i el seu pare juguen a indis i vaquers. El petit trobarà alguna cosa que canviarà totalment el rumb de la partida.

#ReallyCalvins”, Marc Anisi

Campanya publicitària que tracta de donar-li un nou aire a la idea de la marca de Calvin Klein. Pretén sortir d’estereotips buscant a gent REAL.

  

22 h dCoded (música)

Plaça del Celler

És un trio de rock instrumental, amb influències del rock progressiu, del post-rock i de la música ambiental. L’experimentació musical és el seu eix principal.

  

23 h Bjort Runnars & Alba G. Corral (artistes convidades)

Plaça del Celler

"A Taste of Nature" és un diàleg entre atmosferes visuals projectades sobre el cos de la violoncel·lista i el seu instrument Björt Rúnarsdöttir, amb teixits sonors formats pel violoncel i processats amb pedals. Les visuals, a càrrec d'Alba G. Corral, es realitzen en temps real, creant una atmosfera narrativa gràcies a l'experimentació amb formes digitals i ones sonores. La violoncel·lista islandesa Bjort Runarsdottir i l'artista visual Alba G. Corral aportaran una explosió de neoclassicisme i cine trobat, imatges pertorbadores per a una música esquinçadora.

  

00 h urfabrique (música)

Plaça del Celler

Dos joves que aconsegueixen una fusió fresca de ritmes canviants i melodies enganxoses que configuren una proposta musical amb una identitat molt marcada.

  

01 h 3P (música)

Plaça del Celler

Organitzadors i amics del festival s'uneixen amb el nom de 3p (Peacock Person Project) per acabar la jornada amb una selecció de música de ball electrònica per moure peus i neurones.

  

  

Dissabte 16 de setembre

18.30 h KUNI (performance)

Espai Tremuja

Espectacle basat en el llibre que està escrivint l’artista i que porta com a títol “Detrás de la Puerta”. Viatge des de l’univers interior de l’artista, cap a la seva llar i la seva ciutat Barcelona.

  

18.50 h Malquerida, textile artist (performance)

Espai Tremuja

Artista tèxtil mexicana. Crea art preguntant-se com podem vèncer a la mort i la soledat a través dels records, indagant en les arrels del seu poble i la memòria que aquest crea.

  

19 h TEE AMARA (música)

Plaça del Celler

Música soul/electrònica amb hooks molt ballables. És la combinació perfecte d’un show artístic i una sessió de DJ.

  

19.45 h SOCA (música)

Sala Cèsar Martinell

Es genera un espai sonor ideal per a compartir moments de creació audiovisual. És una performance col·laborativa on tothom està convidat a participar. 

  

20.25 h Bounties (música)

Plaça del Celler

Units per l’amor a trencar coses i a viatjar a través de la psicodèlia. El caracteritzen sons del garage, indie o el pop dels 60 a ritmes ràpids i disbauxats.

  

21.10 h 8Temps (performance)

Plaça Espai Tremuja

“Orígen”. 40 ballarins exploren l’evolució individual i grupal dels éssers humans que rodegen la nostra existència.

  

21.25 h ElMeka, Villatoro y Liñán (audiovisuals-performance)

Plaça del Celler

“Ciudad dormitorio” pretén ser una reflexió i un diàleg entre persones i ciutats. Fotografies d’Eduard Fernández Villatoro i música de Meka. 

  

22 h C | E (música)

Plaça del Celler

C | E és la conjunció de tres compositors amb influències de la música brasilera, post-rock i ritmes electrònics. Alex Rivera, Felipe Dantas i Fernando Reis.

  

22.50 h EnAct (performance)

Sala Cèsar Martinell

Per tercer any, EnAct torna al Peacock. 4 accions. /_Fame Chimica (ES) / _PUPA BOOM( IT) / _Maria João Flôxo y Hernán Arambarri ( PT/ARG) / _Miriam Aguilera (ES)

  

00 h TVERSKY (artistes convidats)

Plaça del Celler

Aquest duo electrònic enfocat a la pista de ball ha evolucionat cap a sons del funk i del house més lluminós amb un resultat proper al chill-wave de reminiscències galàctiques.

  

01 h 3menyonkis (música)

Plaça del Celler

Ambaixadors saturnins que resideixen a Rubí. Es diu d'ells que foren fundadors del Pregó i descobriren el 13è signe del zodíac. Uns nois mig espatllats però divertits.

  

Diumenge 17 de setembre

11 h Petit Peacock + hora del vermut

Amb Gats & Botes, els maquillatges de la Srta. Pepis, i el col·lectiu 382room amb un taller de Trash Art.

  

12 h Chapaos a la nueva (música)

Rumba-fusió-al·lucinació. Projecte de RJuana acompanyat per Jaimetron, Patrokls i Alba Luz.

  

13 h LeTung Closing Set (música)

Dj Vallesà enamorat de la música des de nen, resident de Cannallers, membre d'Electropark Granollers i president de l'associació Konghost per la promoció de la cultura de club. Funk Disco House i techno sempre buscant les mescles netes i fines.
Comentaris

envia el comentari