“La voz del extrarradio”, el nou documental del barri de Ca n’Oriol

El projecte, fruit de MODprojects, s’emetrà durant la inaguració de la 33ª Festa del barri de Ca n’Oriol
Cartell promocional de "La voz del extrarradio", de MODprojects | MODprojects

 

El proper divendres 26 de maig a les 18 h, a la Sala Gran de l’Associació de veïns de Ca n’Oriol, s’emetrà l’estrena del documental “La voz del extrarradio”, un projecte que va començar al maig del 2016 i que vol mostrar les dificultats a les quals s’enfronta l’AAVV de Ca n’Oriol davant les retallades a les subvencions per part de l’Ajuntament de Rubí.

 

Darrere del documental hi ha 5 noies periodistes de la Universitat Autònoma de Barcelona, que ara signen professionalment com a MODprojects. La pel·lícula, que té una durada de 15 minuts, és la primera dedicada exclusivament al barri de Ca n’Oriol. Segons les creadores, “capta l’essència, l’esforç i el dia a dia d’una barriada amb molta història”. El TOT Rubí ha parlat amb Alba Huerga, una de les periodistes de MODprojects i ha explicat que “van decidir fer el documental sobre Ca n’Oriol perquè és un barri amb un gran moviment veïnal que no té el suport municipal que necessita”. Amb el documental, les periodistes volen “visibilitzar el que han de lluitar els veïns per a poder fer la seva festa i, a la vegada, mostrar com l’Associació és realment un punt de trobada social pels veïns”.

 

MODprojects s’està intentant donar a conèixer a Rubí. De fet, aquest no és el primer projecte que porten a terme en Rubí. Ja van fer el documental “Como en casa”, que parla sobre el mercat de Rubí, i que esperen estrenar ben aviat.

 

El tipus de documental que fan és de manera observacional, intentant ser el més objectives possible, mostrant la realitat que es viu intervenint el més mínim possible.


Sinopsi de “La voz del extrarradio”

El documental narra el període de preparació per part de l’Associació de Veïns de la 32 Festa del barri de Ca n’Oriol, mostrant també les dificultats a les quals s’enfronten davant les retallades a les subvencions efectuades per l’Ajuntament de Rubí.

A partir de les reunions internes de preparació, les visites amb interessats en participar en la Festa o fins i tot les reunions de continguts del mitjà de comunicació del barri, El Boletín de Ca n’Oriol, MODprojects fa un retrat del dia a dia de l’Associació com un centre de trobada i germanor entre veïns. El documental culmina en la Festa del Barri, on tot l’esforç de la comissió d’organització es veu recompensat amb una gran participació en les diferents activitats.

 

 
Comentaris

envia el comentari