El Celler de Rubí obrirà les seves portes per mostrar l'obra de més de cinquanta artistes emergents

El Peacock Rubí Art Festival arriba a la seva tercera edició aquest cap de setmana
El moment quan s'ha penjat la lona a la porta del Celler amb tots els artistes del Peacock | LO

 

El Peacock Rubí Art Festival torna aquest cap de setmana. Els dies 15, 16 i 17 de setembre, el Celler de Rubí tornarà a acollir per tercer any consecutiu el Peacock, un festival d'art emergent que enguany mostrarà l'obra de 52 artistes.

 

El Peacock va néixer per donar un espai d'exposició als artistes joves i emergents a la ciutat de Rubí. El que en un principi havia de ser una exposició d'arts plàstiques, ha evolucionat a una mostra completa de diferents disciplines, entre les quals estan la música, la performance i l'audiovisual, a part de comptar amb les disciplines que no necessiten una temporalitat, que són les que es podran gaudir i observar a la Sala de Tines des del 15 de setembre fins a l'1 d'octubre.

 

Des de dimarts 12 de setembre, els organitzadors del Peacock, un grup de joves de la ciutat amb inquietuds artístiques i culturals, estan al Celler rebent als artistes que vénen a muntar les seves obres. És una setmana de nervis, il·lusió i ganes per igual. Durant aquest cap de setmana es veurà el resultat de mesos de treball, en el qual hi ha hagut una convocatòria oberta, una selecció dels artistes, una programació i un muntatge de l'exposició. En total, 52 artistes emergents, tant de Rubí com de fora de la ciutat, com de fora de Catalunya i com de fora d'Espanya, mostraran el que fan.

 

L'organització està compromesa amb la cultura de qualitat i amb l'art, així com en donar l'oportunitat a la ciutadania de gaudir d'un tipus de propostes contemporànies que habitualment no s'ofereixen a la ciutat.

 

Aquest any és la tercera edició. S'organitza coordinadament amb el servei de Joventut i amb el de Cultura, tot i que el gran pes de l'organització, així com el disseny i la comunicació, recau en els joves que any rere any des del 2015 segueixen lluitant per portar a la ciutat propostes interessants. Enguany, el disseny l'ha fet un artista rubinenc que va participar en la segona edició del Peacock.

 

Tot i la previsió meteorològica, l'organització vol insistir en el fet que, nevi o plogui, el Peacock seguirà endavant. Segons la probabilitat de pluja és possible que es canviïn els escenaris de lloc, però cap artista es quedarà sense actuar. Al cap i a la fi, els vertaders protagonistes i un dels motius principals de què es faci el Peacock és per ells i per elles, per tots els i les artistes i persones que tenen la necessitat d'expressar-se i tenen les eines per fer-ho i el valor de voler-ho compartir.

 

A partir de les 18.30 h de divendres 15, començaran un seguit d'actuacions que ininterrompudament fins a les 2 h de la matinada sacsejaran les ànimes de totes aquelles persones que vulguin formar part de l'experiència Peacock. L'horari de dissabte serà el mateix i, el diumenge, s'acabarà amb el vermut, el Petit Peacock i la cloenda.

 

"Des del Peacock convidem a tothom a venir. El Celler és un espai espectacular, i ens ho diuen tots els artistes quan el veuen. Sortireu del Peacock amb històries que us duraran tota la vida i amb inquietuds que us faran tenir ganes de més. S'ha de donar suport als artistes locals, als emergents, a les propostes nascudes directament del cor de rubinens i rubinenques que volen que el nom de Rubí ressoni per la seva qualitat. Tenim ganes de Peacock i volem compartir-les amb vosaltres", ha dit l'organització.


Programació

Expo estàtica /// del 15 de setembre a l’1 d’octubre /// Sala de Tines
Skaulter (fotografia) / Alba Milán (pintura) / Ceskus (il·lustració) / Vicens Artola Fotos (fotografia) / Zisis (pintura) / Origami Tales (fotografia) / Carlos Perales (escultura) / Sens Photography (fotografia) / Sergi Lanau(fotografia) / Moñoño (pintura) / Edmundo Garcia (escultura) / Sunshine (pintura) / Itios Bru (il·lustració) / Javi Mar (pintura) / Josep Marin (pintura) / Víctor Baladoch (fotografia) / Tardigradas (pintura) / Inês Saldanha (fotografia) / Navy Muluk (pintura) / Elena Parral (collage) / The glory design (disseny) / Nataxa Ruzafa (il·lustració) / DIY 1990(instal·lació) / Jorge Algaba (performance)

*Divendres 15 de setembre*

18.30 h Fancy Candy Girls (música)
Plaça del Celler
4 rubinenques, d’entre 12 i 14 anys, que fan versions de rock i temes propis.

19.10 h De la OLD (música)
Plaça del Celler
Grup de hip hop fusió, instrumentat amb influències de varietat de gènere musical, lletres reivindicatives i música per escoltar i ballar.

20 h Dramapació (performance)
Sala Cèsar Martinell
Quatre creadors que agrupen diferents virtuts, com el cant, la dansa, el text o l’actuació més transgressora, amb la intenció de fer mal, de generar sensibilitat, de conèixer-se i per sobre de tot, de ser amorosos amb l’ésser humà; d’estimar i ser estimats. Reflexió a partir de temes com la mort i la malaltia, creada a partir de petits relats autobiogràfics.

20.30 h German Affair (música)
Sala Cèsar Martinell
És un projecte d’electrònica en directe nascut a Barcelona que tracta paisatges sonors, distorsions seques i sons orgànics, repetitius i amb tall techno.

21.20 h Passi Audiovisuals
Plaça del Celler

"VUELVE", Marc Algora
Mai és suficient. Mostra la relació entre una nena gimnasta de 8 anys i la seva entrenadora, que es veu reflectida en ella.

“It’s all because of you”, Marta Grimalt
S’expressa la manera en què les persones poden afectar la vida de l’autora i les situacions que es creen a partir de les connexions personals. Super 8 en blanc i negre, música per Primo Gabbiano.

“La balsa”, Isabel Pérez del Pulgar
“Al principi corria perseguint una nebulosa, avui segueixo corrent rere la nebulosa que va resultar ser jo mateixa. Estic a l’espera de definir-me”.

“Numen”, La casa de la Pradera
Marc, un escriptor de grans èxits, no troba la inspiració per a escriure la seva nova novel·la, que fa setmanes que s’hauria d’haver publicat.

“El sillón de la reina”, Wanda del Río
Recreació d’una cançó infantil, a la vegada que acció catártica DE PURGA i despulla. Llegenda urbana o realitat, la reina mai es pentina i un dia es va pentinar i…

“¡BANG!”, Carlos Guil
El George i el seu pare juguen a indis i vaquers. El petit trobarà alguna cosa que canviarà totalment el rumb de la partida.

#ReallyCalvins”, Marc Anisi
Campanya publicitària que tracta de donar-li un nou aire a la idea de la marca de Calvin Klein. Pretén sortir d’estereotips buscant a gent REAL.


22 h dCoded (música)
Plaça del Celler
És un trio de rock instrumental, amb influències del rock progressiu, del post-rock i de la música ambiental. L’experimentació musical és el seu eix principal.

23 h Bjort Runnars & Alba G. Corral (artistes convidades)
Plaça del Celler
"A Taste of Nature" és un diàleg entre atmosferes visuals projectades sobre el cos de la violoncel·lista i el seu instrument Björt Rúnarsdöttir, amb teixits sonors formats pel violoncel i processats amb pedals. Les visuals, a càrrec d'Alba G. Corral, es realitzen en temps real, creant una atmosfera narrativa gràcies a l'experimentació amb formes digitals i ones sonores. La violoncel·lista islandesa Bjort Runarsdottir i l'artista visual Alba G. Corral aportaran una explosió de neoclassicisme i cine trobat, imatges pertorbadores per a una música esquinçadora.

00 h urfabrique (música)
Plaça del Celler
Dos joves que aconsegueixen una fusió fresca de ritmes canviants i melodies enganxoses que configuren una proposta musical amb una identitat molt marcada.

01 h 3P (música)
Plaça del Celler
Organitzadors i amics del festival s'uneixen amb el nom de 3p (Peacock Person Project) per acabar la jornada amb una selecció de música de ball electrònica per moure peus i neurones.


*Dissabte 16 de setembre*

18.30 h KUNI (performance)
Espai Tremuja
Espectacle basat en el llibre que està escrivint l’artista i que porta com a títol “Detrás de la Puerta”. Viatge des de l’univers interior de l’artista, cap a la seva llar i la seva ciutat Barcelona.

18.50 h Malquerida, textile artist (performance)
Espai Tremuja
Artista tèxtil mexicana. Crea art preguntant-se com podem vèncer a la mort i la soledat a través dels records, indagant en les arrels del seu poble i la memòria que aquest crea.

19 h TEE AMARA (música)
Plaça del Celler
Música soul/electrònica amb hooks molt ballables. És la combinació perfecte d’un show artístic i una sessió de DJ.

19.45 h SOCA (música)
Sala Cèsar Martinell
Es genera un espai sonor ideal per a compartir moments de creació audiovisual. És una performance col·laborativa on tothom està convidat a participar. 

20.25 h Bounties (música)
Plaça del Celler
Units per l’amor a trencar coses i a viatjar a través de la psicodèlia. El caracteritzen sons del garage, indie o el pop dels 60 a ritmes ràpids i disbauxats.

21.10 h 8Temps (performance)
Plaça Espai Tremuja
“Orígen”. 40 ballarins exploren l’evolució individual i grupal dels éssers humans que rodegen la nostra existència.

21.25 h ElMeka, Villatoro y Liñán (audiovisuals-performance)
Plaça del Celler
“Ciudad dormitorio” pretén ser una reflexió i un diàleg entre persones i ciutats. Fotografies d’Eduard Fernández Villatoro i música de Meka. 

22 h C | E (música)
Plaça del Celler
C | E és la conjunció de tres compositors amb influències de la música brasilera, post-rock i ritmes electrònics. Alex Rivera, Felipe Dantas i Fernando Reis.

22.50 h EnAct (performance)
Sala Cèsar Martinell
Per tercer any, EnAct torna al Peacock. 4 accions. /_Fame Chimica (ES) / _PUPA BOOM( IT) / _Maria João Flôxo y Hernán Arambarri ( PT/ARG) / _Miriam Aguilera (ES)

00 h TVERSKY (artistes convidats)
Plaça del Celler
Aquest duo electrònic enfocat a la pista de ball ha evolucionat cap a sons del funk i del house més lluminós amb un resultat proper al chill-wave de reminiscències galàctiques.

01 h 3menyonkis (música)
Plaça del Celler
Ambaixadors saturnins que resideixen a Rubí. Es diu d'ells que foren fundadors del Pregó i descobriren el 13è signe del zodíac. Uns nois mig espatllats però divertits.


*Diumenge 17 de setembre*

11 h Petit Peacock + hora del vermut
Amb Gats & Botes, els maquillatges de la Srta. Pepis, i el col·lectiu 382room amb un taller de Trash Art.

12 h Chapaos a la nueva (música)
Rumba-fusió-al·lucinació. Projecte de RJuana acompanyat per Jaimetron, Patrokls i Alba Luz.

13 h LeTung Closing Set (música)
Dj Vallesà enamorat de la música des de nen, resident de Cannallers, membre d'Electropark Granollers i president de l'associació Konghost per la promoció de la cultura de club. Funk Disco House i techno sempre buscant les mescles netes i fines.
Comentaris

envia el comentari