Ja queda menys per celebrar l'Aplec de Sant Muç i la Festa dels Xatos

El tradicional esdeveniment, que arribarà dilluns a Rubí, està organitzat per diverses entitats culturals i l'Ajuntament
La festa tindrà lloc a l'esplanada de l'ermita de Sant Muç
La festa tindrà lloc a l'esplanada de l'ermita de Sant Muç | Localpres

 

L'esplanada de l'ermita de Sant Muç acollirà el pròxim 21 de maig l'Aplec de Sant Muç i la Festa dels Xatos, organitzats per l'Esbart Dansaire de Rubí, el Foment de la Sardana de Rubí, la Parròquia de Sant Pere i l'Ajuntament, amb la col·laboració d'una quinzena d'entitats més. Els actes es desenvoluparan durant tot el matí i part de la tarda a la mateixa esplanada.

 

La convocatòria arrencarà a les 9 hores a la plaça del Doctor Guardiet, on es podrà gaudir d’una xocolatada amb melindros abans d’iniciar el camí cap a l’ermita amb l’acompanyament dels gegants, gegantons, grallers i tabalers.

 

Al voltant de les 10 hores, els participants a la caminada podran aturar-se per fer un refrigeri a la Masia de Can Ramoneda. Des d’allà reprendran el camí fins a arribar a l’esplanada de l’ermita, on tindran lloc els principals actes de la jornada. A les 10.30 hores se celebrarà la missa, seguida de la ballada de gegants i gegantons, l’encesa del foc a càrrec de les colles Diables de Rubí, Rubeo Diablorum, Diables de la Riera i les Espurnes i els Trons, i una audició de sardanes interpretada per la Cobla Marinada. A continuació, es farà el tradicional ball dels Xatos.

 

Al voltant de les 14 hores, les persones assistents podran gaudir de l’habitual arròs cuinat per la Unión Extremeña de Rubí. Els tiquets de l’àpat es podran adquirir al preu de 7 euros. A les 15.30 hores, les danses participatives de l’Esbart Dansaire de Rubí posaran el punt final a la jornada festiva.

 

Les persones que acudeixin enguany a l’Aplec de Sant Muç i la Festa dels Xatos podran prendre part en nou joc de geocerca (geocaching) consistent a la cerca de tresors amb l’ajuda d’un dispositiu GPS. Els participants hauran d’anar a unes coordenades específiques i, un cop al lloc, intentar trobar el contenidor amagat. El joc es desenvoluparà durant la cercavila de camí a l’ermita i aquelles persones que aconsegueixin completar-lo entraran en el sorteig d’un lot de marxandatge de l’Esbart Dansaire de Rubí.

 

Comentaris

envia el comentari