Quan el mestre Rusiñol va ser futbolista del Rubí

-
L’equip de la Unió Esportiva al 1932 | Arxiu personal de Josep Sapès i Esmendia

 

Aquests dies el món cultural de la ciutat està de dol per la mort del mestre Josep Rusiñol, que ens va deixar el passat diumenge a l’avançada edat de 101 anys.

 

Si bé la seva trajectòria vital ha estat marcada profundament per l’activitat musical, ressenyem que en la seva joventut el futbol va ser una de les seves aficions. Tant és així que fou un jugador destacat del Rubí.

 

En aquesta fotografia de 1932, d’autor desconegut i procedent de l’arxiu personal de Josep Sapès i Esmendia, que fou publicada al seu llibre El Rubí d’ara fa cinquanta, seixanta anys..., figura l’equip de la Unió Esportiva quan es va inaugurar el camp que fins fa uns decennis es situava al lloc on ara es troba l’IMPES amb el seu pàrquing.

 

Els jugadors del Rubí  que hi jugaren el primer partit, que va ser contra el Martinenc, eren (d’esquerra a dreta a la fotografia) Diego Linares, Jaume Valls (“Comelletes”), Josep Via, Joan Vila, Salvador Majoral, en Garcia, Josep Sapés, Josep Rusiñol (al cercle vermell) i Francesc Cardona. Asseguts, Baudili March, Fèlix Vives i en Cucarella. A la dreta, de peu i al costat dels jugadors, en Santjaume, àrbitre d’aquell a trobada futbolística.

 

Secció especial del Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí-Centre d'Estudis Rubinencs (GCMR-CER)Més informació al Bloc del GCMR-CER
Comentaris

envia el comentari