Cavalcada de Reis de Rubí, anys 60

Moment en què la carrossa del rei ros enfila el que era el passeig d’Alfonso Sala, actual passeig de Francesc Macià de Rubí | Antoni Bonell

 

Aquesta imatge correspon al moment  en què la carrossa del rei ros, transportada pel tractor de Josep Campamà, el qual podeu veure conduint el vehicle, enfila el que era el passeig d’Alfonso Sala (actual passeig de Francesc Macià) deixant enrere el carrer de Cervantes. Actualment, a la cantonada que es veu al darrera hi ha l’establiment Sportium, d’apostes esportives, mentre que en el moment de prendre la foto s’ubicava un establiment d’electrodomèstics.

 

Podeu veure, com ja en aquells temps hi havia un seguici de jovenets que portaven torxes per il·luminar la via que havia de recórrer la cavalcada dels Reis. La pobresa de l’enllumenat públic del Rubí dels anys 60 feia que els llums d’aquestes torxes impregnessin de màgia el moment en què Ses Majestats passaven pels carrers de la vila.

 

Cal dir que dies abans de la cavalcada, durant un temps (i encara ho recordo quan era nen, a principis dels 70) la mainada lliurava les cartes als Reis al local de la Cooperativa La Rubinense.

 

La foto fou presa per Antoni Bonell i ha estat publicada al llibre L’Abans (2002).

 

Secció especial del Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí-Centre d'Estudis Rubinencs (GCMR-CER)Més informació al Bloc del GCMR-CER
Comentaris

envia el comentari