El carrer de Sant Isidre

El carrer de Sant Isidre, a Rubí | Viquipèdia

 

Aquesta foto ha estat extreta de Viquipèdia, concretament de la llista de “monuments” de Rubí i ens mostra una vista actual del vell carrer de Sant Isidre, avui en dia peatonalitzat.

 

Cal dir que quasi tots els carrers del Rubí més antics estan dedicats a sants i molts disposaven d’una capelleta urbana del sant en qüestió, com la del carrer de Sant Jaume o la del carrer de Sant Isidre, patró dels pagesos.

 

El carrer de Sant Isidre està format per cases típiques de la nostra comarca, de planta baixa més un pis, o, en alguna ocasió un segon pis. Es trobava a l’històric barri del Padró (així anomenat perquè pertanyia a l’heretat del mas Serra del Padró, també anomenat Can Bertrán) i es va formar a la primera meitat del segle XIX , després del dedicat a Sant Pere. Es trobava al costat de l’anomenat “camp del Panical”, documentat ja el 1806 i que abraçava una àrea que actualment formen els carrers de Sant Pere, de Magallanes, del Mestre Feliu, de Sant Miquel i bona part del que estem comentant.

 

Aquella zona de Rubí, elevada respecte al centre, va ser un dels primers llocs de la població on es va expandir la seva trama urbana. De fet, durant un temps el carrer de Sant Isidre havia estat el més ample de Rubí. Hem de tenir en compte que el 1860 Rubí tenia 3.705 habitants, 158 dels quals vivien al carrer que avui presentem.

 

Davant del carrer de Sant Isidre, entre els actuals del Pintor Coello i el de García Lorca (zona de les Escoles Montserrat i de la plaça de l’11 de Setembre) hi havia l’era o camp del Cairot, on havia estat el primer camp de futbol de Rubí (sembla ser que abans havia estat una era de batre cereal).

 

Secció especial del Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí-Centre d'Estudis Rubinencs (GCMR-CER)Més informació al Bloc del GCMR-CER
Comentaris

envia el comentari