Voluntaris cerdanyolencs van donar suport durant l’atemptat de Barcelona

Formaven part de La Creu Roja Cerdanyola Ripollet Montcada
Es va mobilitzar un equip de resposta ràpida | Cedida

 

 

Els passats 17,18 i 19 d’agost un equip de la Creu Roja Cerdanyola, Ripollet i Montcada va participar en el dispositiu d’emergències que es va organitzar arran de l’atemptat a les Rambles de Barcelona. La seva tasca principal va ser el trasllat, l’acompanyament als familiars de les víctimes i el suport logístic a altres equips d’emergències. 

 

 

La tarda del mateix 17 d’agost Creu Roja Catalunya va posar en marxa un operatiu d’emergències que suposava la participació de diferents assemblees locals i comarcals, entre elles la de Cerdanyola - Ripollet - Montcada. 

 

 

Així doncs, l’entitat vallesana va enviar 10 membres que es van encarregar de recollir de l’aeroport als familiars de les víctimes i repartir-los pels diferents hospitals on tenien éssers estimats ingressats. Paral·lelament, també s’ecarregaven de traslladar-los a la Ciutat de la Justícia on es duia a terme el procés d’identificació de les víctimes mortals. L’equip estava format per infermers, psicòlegs, socorristes de primers auxilis psicològics i conductors, tots ells voluntaris, alguns dels quals eren membres de l’Equip de Resposta Immediata d’Emergència (ERIE), de Creu Roja, concretament del grup d’intervenció psicosocial i, per tant, tenien coneixements per actuar en aquest tipus de situació d’emergència. 

 

 

Per a Francesc Vilaró, veí de Cerdanyola i un dels voluntaris que va formar part del dispositiu, l’acompanyament als familiars de les víctimes és molt important, tot i que sovint no hi ha paraules de consol possibles. “Moltes vegades més que parlar tu has de deixar que siguin ells els qui et vagin comentant i tu només els has d’acompanyar en el seu dolor. En aquests moments és molt important tenir a algú que t’escolti”. 

Després de l’actuació el mateix dia de l’atemptat i els dies posteriors, la Creu Roja Cerdanyola - Ripollet - Montcada també va participar a la manifestació #NoTincPor del dia 26 d’agost a Barcelona en rebuig dels fets. En aquest cas la seva tasca va ser la prestació de serveis terrestres preventius. 

 
Comentaris

envia el comentari