Onze consells per viatjar amb el gos

Com planificar les vacances amb el teu amic sense ensurts aquest estiu
Cal planificar les vacances amb el gos | Arxiu

 

Arriben les vacances, i és el moment de planificar els viatges previstos. En el cas de tenir un gos a casa, cal incloure'l dins aquests plans, amb les especificitats que aquest fet comporta. Des del Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona fan un seguit de recomanacions per fer que el viatge funcioni sense problemes.

 

La seva salut està en les millors mans amb la clínica veterinària Doggy's Vet.

1. El més important és tenir clar quin mitjà de transport utilitzarem, conèixer lanormativa corresponent si viatgem a l'estranger, i assegurar-nos que el lloc on ens allotjarem permet portar animals de companyia.

 

2. És fonamental que la nostra mascota estigui identificada amb el xipcorresponent i que la seva cartilla de vacunació estigui al dia. Portar-ho a sobre.

 

3. Si viatgem a la Unió Europea, el nostre animal de companyia necessitarà el seu passaport. Si anem a l'estranger, recomanem consultar amb l'Ambaixada o Consolat del país de destí els tràmits addicionals que cal realitzar.

 

  

 

 

4. Preparar la maleta de la nostra mascota amb tot allò que necessitarà durant les vacances: una manta per dormir, el seu menjador i abeurador, el seu menjar habitual, algunes de les seves joguines...

 

5. Banyar-lo abans d'iniciar un viatge en transport públic, per evitar molèsties a altres passatgers.

 

6. Consultar amb la companyia aèria o ferroviària les normes i tarifes per viatjar amb animals.

 

7. Pel que fa a l'allotjament, confirmar amb l'establiment triat lesespecificacions que tinguin respecte a l'allotjament de mascotes.


En cotxe, cal seguir una sèrie de consells de seguretat | Arxiu

 

8. En cas que el viatge es realitzi en cotxe, cal tenir en compte utilitzar elssistemes de seguretat necessaris perquè no interfereixin en la conducció. En funció de les característiques de la nostra mascota, es poden utilitzar arnesos de seguretat, reixes separadores o caixes transportadores.

 

9. Si anem en cotxe, el millor és que la nostra mascota mengi poc o vagi en dejú per evitar que es maregi.

 

10. Cal fer una parada cada 2 hores perquè pugui "estirar les potes", fer les seves necessitats i beure.

 

11. Si el gos es mareja o es posa nerviós, consulteu el vostre veterinari.
Comentaris

envia el comentari