L’associació Turó Solidari tanca el curs amb un concert de la coral inclusiva

L’entitat fa de la música una eina per ajudar al desenvolupament de nens i nenes discapacitats
La coral inclusiva 'Sons de Pau' va oferir un concert | Turó Solidari

 

 

La calor va aconseguir endarrerir l'acte, però ni molt menys impedir-lo. L'associació Turó Solidari va celebrar divendres 16 la seva festa de final de curs als jardins de Ca n'Ortadó amb un concert de cant coral i berenar per a tothom. L'entitat, que utilitza la música com a teràpia per infants i adolescents amb diversitat funcional, volia homenatjar les persones que de manera altruista tiren endavant el projecte.

 

"Fa un gairebé 15 anys que funcionem i no s'havia fet cap reconeixement als voluntaris. Vam creure que era important tenir aquest detall amb ells perquè prenguessin consciència del seu valor", explica l'Encarna Larrey, presidenta de Turó Solidari. A l'acte, la coral inclusiva va cantar un repertori amb cançons com 'Camins' de Sopa de Cabra i 'Sóc diferent' de la cantata 'Namana'.


 

 

Turó Solidari utilitza la música com a mecanisme pel desenvolupament personal i social de nois i noies amb discapacitats psíquiques. Tenen dos corals, una és 'Sons de Pau' i és on canten les persones amb diversitat funcional amb l'ajut dels voluntaris. Ells, a banda, també canten a 'Vols de Sons', l'altra coral. A més a més, també fan sessions de musicoteràpia individualitzades amb els nens que ho necessiten.

 

Les dues corals les dirigeix la Laura Calles, estudiant del Conservatori del Liceu. "Amb la música fem exercicis individualitzats de ritme i vocalització per intentar que els nanos exterioritzin tot el que volen expressar i no poden", detalla. Les classes de música les fan a una aula de l'Ateneu, espai que acull cursos de disciplines molt diverses. Segons explica l'Encarna Larrey, presidenta de l'associació, el fet de compartir ubicació amb els altres nens ja és en certa manera un pas més en la inclusió.


 

 

Cresencio Cano, pare d'un noi i una noia amb autisme, destaca els beneficis que ha tingut l'associació pel desenvolupament dels seus fills. "Els voluntaris el van ensenyar a estar amb més gent, a pujar-se a un escenari i a cantar. Ha progressat molt i se sent estimat, que és el principal", diu.

"Moltes vegades es té coll avall que el treball dels voluntaris és normal, però la dedicació setmanal de manera totalment altruista és molt important. A ells sentir-se acollits, el somriure d'una persona quan arribes, els dóna vida", confessa Larrey.Comentaris

envia el comentari