L’Assemblea de Joves Independentistes pinta un mural feminista al centre de Cerdanyola

“De nit vull ser lliure, no valenta”, diu la pintada que hi ha al carrer del Parc Nou
Mural feminista pintat per l'Assemblea de Joves Independentistes | Cedida

 

Cinc militants de l’Assemblea de Joves Independentistes de Cerdanyola (AJIC) van pintar dissabte un mural feminista al carrer del Parc Nou. Al dibuix hi ha una noia amb el puny alçat que surt del mirall de Venus, símbol que identifica les dones. Al costat hi ha escrita la frase “De nit vull ser lliure, no valenta”.

 

 

“Les dones, quan sortim de nit, sempre tenim la por constant de si ens passa alguna cosa. Amb el mural volem reivindicar que les dones puguin sortir sense haver de sentir-se valentes per anar soles, sinó que siguin persones lliures que es mouen pel món sense problemes”, explica Cris Garriga, membre de l’AJIC.

 


La nova pintada no és gaire lluny del gran mural contra els abocadors tòxics que l’AJIC va fer al passeig de les Acàcies ara fa un any.

Mural ecologista contra els abocadors tòxics de la Plana del Castell | Cedida

 

 

La Cris Garriga explica que l’AJIC treballa perquè les dones s’empoderin, participin en política i no tinguin por de prendre decisions. “Reivindiquem el feminisme com un dels eixos principals perquè creiem que no es pot assolir una societat socialista i completament lliure si la meitat de la població, les dones, no són realment lliures”, afirma.
Comentaris

envia el comentari