Ja és aquí el 18è Festival de cinema Fantosfreak

El Festival Internacional de Curtmetratges Fantàstics i Freaks de Cerdanyola
El festival inclou diferents gèneres fantàstics i freaks | fantosfreak.com

 

 

[Programació a baix] Ja és aquí el Fantosfreak 2017 que projectarà en obert 44 curtmetratges, de forma gratuïta, al Parc del Turonet. El festival arriba enguany a la seva majoria d'edat i promet cinema fantàstic, freak, gore i gratuït per tots els cerdanyolencs i cerdanyolenques.

  

 

 

 

Les portes obriran cada dia i fins al 21 de juliol, a partir de les 21 hores amb música de grups locals. A les 22 hores començaran les projeccions de curtmetratges, concretament 11 curts per nit.

  

 

 

 

El festival freak organitzat des de Cerdanyola, i amb Rafa Dengrà al capdavant, compta amb molta projecció internacional. En aquesta 18a edició, 25 de les 44 cintes seleccionades són estrangeres.

  

 

 

 

  

 

 


Programació Dilluns


Els curtmetratges de dilluns tindran com a protagonistes pilots d'avió, ossets de peluix, investigadors d'OVNIS, canis, un ciclista semblant a l'Epi d'Epi i Blas, una mare sobreprotectora, un nadó, Donald Trump i Che Guevara. D'origen mexicà, francès, català, argentí, espanyol i alemany.
 

 

Programació Dimarts

 

El dimarts a la mateixa hora es projectaran curts d'Hongria, França, Austràlia, Àustria, Espanya, Catalunya, Bèlgica, Mèxic i Estats Units. Destaca el curt "Apocalipsis año cero" del cerdanyolenc Albert Pueyo.

 

Programació Dimecres

 

Al tercer dia de festival la majoria de curts seran d'origen espanyol, anglès o americà. Realities shows, paròdies del hit musical "despacito", guitarres satàniques, mansions abandonades o personatges semblants a Maradona.
 

 

Programació Dijous


El penúltim dia comptarà amb produccions relacionades amb superherois, tietes boges, una stripper, karatekes drogoaddictes aficionats a la "teletienda" o una història sobre Nacho Vidal.
 

 

Programació Divendres

 

La nit forta del festival serà la del 21 de juliol, quan l'organització farà el lliurament de premis i es projectaran els curts guanyadors. Després es visionaran, fora de concurs, les cintes produïdes per l'organització: "Justicia Justiciera III Kungfu Karate Annihilator", de Rafa Dengrà (Cerdanyola, 2016) i "Chema, Confesiones de un Villano", de Xavier Crespo (Ripollet, 2016). També "Amanece que no es poco" de Fernando Endrino (Cerdanyola, 2017) i "La leyenda de la princesa Tetasuko", de Lopetegui productions (Barcelona. 2017).

 

 

Clausura de dissabte al Museu d'Art
 

Diego López, responsable de la Secció Brigadoon del Festival Internacional de Sitges i director del Fanzine El Buque Maldito, assistirà a la gala de lliurament de premis. L'endemà, dia 22, el documental, codirigit amb David Pizarro, es projectarà, a les 21.30 hores, fora de concurs i en sessió gratuïta, al Museu d'Art de Cerdanyola (MAC).

 

Herederos de la Bestia és un documental que es va estrenar al Festival Internacional de Sitges 2016 i des de llavors ha estat projectat amb bones crítiques en diversos festivals nacionals i internacionals a Mèxic, Colòmbia, Argentina o Corea. El documental compta amb la participació d'Àlex de la Iglesia i el principal protagonista de El Dia de la Bestia, Santiago Segura. La pel·lícula està considerada tot un clàssic del cinema fantàstic espanyol i va aconseguir 14 nominacions als premis Goya el 1995, aconseguint 6 per Millor Director, Millor Actor Revelació, Millor Direcció Artística, Millor Maquillatge i Perruqueria, Millor So i Millors Efectes especials.

 

 

 

 


 

 

 

 

 Comentaris

envia el comentari