Un conjunt de persones amb diversitat funcional talla el pas al trenet de Nadal

La protesta s'ha dut a terme perquè el trenet no està adaptat a les persones amb diversitat funcional
S'ha tallat el pas al tren en protesta per no estar adaptat amb persones amb diversitat funcional.
S'ha tallat el pas al tren en protesta per no estar adaptat amb persones amb diversitat funcional. | Cedida

 

El dia 3 de desembre, s'ha celebrat a Cerdanyola del Vallès un acte per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional a la plaça de l'Abat Oliba. Aquest punt de la ciutat és un pels quals passa el trenet de Nadal que han habilitat l'Ajuntament, les associacions de comerciants, el Gremi d'Hostaleria i els concessionaris delsmercats municipals. Aquesta coincidència ha fet que, mentre s'estava duent a terme la celebració, el tren passés pel costat, i el segon cop que el vehicle s'ha apropat a la plaça, un grup de persones amb diversitat funcional li ha tallat el pas.

  

  

L'Associació Funcional per la Integració Social explica a una xarxa social que "el trenet és discriminatori per a les persones amb discapacitat, ja que no està adaptat i no compleix el concepte d'Accessibilitat Real 2017". A més, exposen com i per què han decidit tallar el pas al trenet: "el trenet discriminatori ha passat pel nostre costat. Quan ho anava a fer per segon cop, hem decidit retenir-lo com a reivindicació, ja que un dia com avui - i qualsevol altre dia - és el que toca fer".

 

 

Accessibilitat Real 2017

 

Impulsada per l'Associació Funcional per la Integració Social, la campanya Accessibilitat Real 2017 pretén que es compleixi la normativa que diu que el 4 de desembre de 2017 totes les poblacions d'Espanya han de ser accessibles per a tothom i complir el concepte d'accessibilitat universal.
Comentaris

envia el comentari