Cerdanyola estudia subvencionar l'IBI a propietaris que lloguin els pisos per sota del nou índex

Cerdanyola i 26 municipis estudiaran impulsar mesures per incentivar que els propietaris lloguin els seus habitatges a un preu per sota l'índex de referència de preus de Catalunya
 
Conesa i Borràs durant la presentació de l'índex de referència | Premsa Sant Cugat

 

 

 

Cerdanyola, juntament amb els 26 municipis adherits al nou índex de referència de preus de Catalunya, estudiaran subvencionar l'IBI a aquells propietaris que lloguin els seus habitatges a un preu per sota del nou índex, posat en marxa el passat mes de juny. 

 

 

Aquest dimecres, 5 de juliol, la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, i l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, van presentar el funcionament d'aquest nou índex. Una eina que, tal com ha destacat Borràs, "ha d'aportar transparència en el mercat del lloguer i coneixement de quina és la realitat en cada municipi i en cada zona. Per tant, ha d'ajudar a modular el creixement". 

 

 

L'eina permet saber el preu mitjà del metre quadrat d'un pis en concret, en una zona en concret i s'ha fet tenint en compte un total de 200.000 contractes de lloguer vigents registrats a l'Incasòl En aquest sentit, Borràs, va explicar que es tracta d'una eina "útil per als ciutadans, ens permetrà que hi hagi un relaxament del mercat, serà útil per als professionals del sector i també per a les administracions, perquè ens permetrà fer polítiques determinades sobre l'habitatge".

 

 

De fet, l'objectiu és trobar un consens entre els 27 municipis a l'hora d'aplicar mesures incentivadores per tal que els propietaris de pisos que els posen a lloguer, apliquin l'índex. En aquest sentit, s'està estudiant aplicar una bonificació sobre l'IBI que significaria una subvenció del 50% del total de l'impost durant la vigència del contracte. 

 

 

A més, però, tal com ha afegit la consellera Borràs, des de la Generalitat també s'està estudiant altres incentius com "facilitar el fet d'accedir a l'aval lloguer, ajuts específics per a la rehabilitació de l'habitatge o desgravacions sobre l'IRPF". 

 

 

La Generalitat, a través de l'Agència de l'Habitatge, ha habilitat un correu electrònic per a que totes aquelles persones que tinguin qualsevol dubte amb l'índex o detectin alguna incidència puguin comunicar-la. Es tracta del correu [email protected] .

 

 
Comentaris

envia el comentari