Cerdanyola es mulla per l’esclerosi múltiple

Un any més les piscines de la ciutat participen en la jornada solidària que organitza la Fundació Esclerosi Múltiple
La piscina de Can Xarau ha estat la piscina amb més protagonisme de la jornada | Arnau Lleonart

 

Avui l’esclerosi múltiple és una malaltia sense cura, però això pot canviar. Un any més les piscines de Cerdanyola han participat en la iniciativa ‘Mulla’t per l'Esclerosi Múltiple’, que des de 1994 intenta fer visible la malaltia i recollir fons per investigar-ne la cura.

 

 

L’acció involucra més de 600 piscines de tota Catalunya, on s’hi realitzen activitats diverses. A Cerdanyola, l’import de les entrades de Can Xarau, Montflorit, Turonet, Bosc Tancat, PEM Guiera i SAF (UAB) estarà destinat a la Fundació Esclerosi Múltiple. El moment destacat de la jornada ha sigut quan membres del Club Natació Cerdanyola han saltat a l’aigua de Can Xarau acompanyats dels regidors Carlos Cordón (PSC) i Pau Ortolà (Cs). La regidora d’Esports Contxi Haro hi ha estat present, però no ha saltat per una lesió.

 

 

“Més enllà de l’objectiu de recaptar diners l’important és fer visible la malaltia. L’esclerosi múltiple és molt desconeguda, hi ha gent que quan els diagnostiquen pensen que és una sentència de mort”, explica la regidora d’Esports Contxi Haro. Parla des del coneixement, diu que una bona amiga està afectada per la malaltia. El regidor de Ciutadans Pau Ortolà també té un amic que la pateix. “Quan vinc al ‘Mulla’t’ sempre penso en ell i encara vinc amb més ganes”. Carlos Cordón, primer secretari del PSC, s’ha banyat acompanyat de la família, que està especialment conscienciada per un cas molt proper. “Tot el que es pugui fer per conscienciar la gent serà bo per a tothom”, ha dit.

 


L'esclerosi múltiple és una malaltia del sistema nerviós central que afecta el cervell i la medul·la espinal. La mielina es una substància que facilita la  conducció dels impulsos nerviosos. Si la mielina es destrueix o es danya, l'habilitat dels nervis per conduir els senyals des del cervell i cap al cervell s'interromp i apareixen els símptomes de la malaltia: debilitat muscular, dificultat en la coordinació, alteracions visuals, de la parla, de la memòria, etc.
Comentaris

envia el comentari