A punt de finalitzar la restauració de l'Església Vella de Sant Martí

Tot i que no hi ha data oficial, es preveu que en un curt termini acabin els treballs de recuperació de l'Església, iniciats l'any 1989
L'Interior de l'Església està en construcció   | Ajuntament de Cerdanyola
 
La restauració de l'església vella de Sant Martí, situada al cementiri, està en la seva darrera fase. Actualment hi treballen sis pintors, un fuster, un picapedrer i un guixaire. Les tasques que ara mateix es duen a terme consisteixen en acabar els últims detalls; decoració amb pintura, rehabilitació d'alguns elements de fusta i darrers retocs al campanar.
 
 

L'any 1936 l'església es va cremar i posteriorment va ser abandonada durant molts anys. Això va comportar un alt nivell de desgast i, per tant, un gran esforç per poder recuperar-la.

  

A la tasca feta pel Servei d'Ocupació cal sumar la imprescindible feina del Servei de Patrimoni; encarregat de concretar el projecte de restauració, que ha intentat ser el més fidel possible a l'edifici original.

 


Les actuacions de rehabilitació de l'interior de l'Església es van incrementar el 2005 mitjançant projectes de formació o treballs cofinançats pel Servei d'Ocupació de Catalunya i l'Àrea Metropolitana de Barcelona; Escoles Tallers, Cases d'Oficis i Plans d'Ocupació.

 


Joan Francès, director del Museu d'Història de Cerdanyola i assessor dels treballs de restauració va oferir, a finals de juny, una visita a l'alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, i les regidores Elvi Vila i Contxi Haro per conèixer l'última etapa del projecte.

 

 


Origen de l'església

 

L'església vella de Sant Martí va ser construïda l'any 1594 amb algunes de les pedres de l'antiga Església a Collserola; consta d'elements gòtics en temps de Renaixement i decoracions barroques posteriors. Va estar en funcionament fins a principis del segle XX, quan el culte es va traslladar a l'actual Església de Sant Martí.Comentaris

envia el comentari