El tram cerdanyolenc de la Diada reivindica 'anar tots a una'

El nombre de cerdanyolencs assistents a la manifestació va ser semblant al d'altres anys
Membres de l'ANC de Cerdanyola al tram 111 | Lali Álvarez

 

 

Mira les fotografies del tram cerdanyolenc

 

[vídeo a sota] Cerdanyola del Vallès va estar present, un any més, a la manifestació de la Diada. Fins a 5 autocars van sortir des de la plaça Marconi i 2 més des de la plaça del Pi de Bellaterra. Una diada en la qual el nombre de cerdanyolencs va ser similiar al d'altres anys. No obstant això, l'activitat de cultura popular va menguar. 

 

 

Representants d'entitats i partits polítics, així com d'altres cerdanyolencs, es van situar al tram 111. Les entitats amb més volum d'assitents van ser l'ANC de Cerdanyola, Òmnium i regidors i militants dels partits sobiranistes presents a l'Ajuntament de Cerdanyola (CxC, ICV-EUiA, ERC i PDeCAT). En aquest sentit Àngel Gascón, membre de l'ANC de Cerdanyola, va declarar "agraïm molt efusivament l'acte que va fer l'alcalde Carles Escolà en estripar la carta del govern espanyol. Estarem amb ell fins al final". 

 

 

Els tres cerdanyolencs, Irissa, Josep i Karfa, a Barcelona | Laia TR

 

 

Per altra banda, Josep Garcia, secretari de cultura i educació d'ERC Cerdanyola, va replicar "estem aquí perquè ens hem de mantenir ferms. Els espectacles sobren. Hem de ser seriosos i no entraré a valorar l'acte d'estripar la carta de l'alcalde. Hem d'anar tots a una". 

 

 

Altres participants a la manifestació van ser, per exemple, el cerdanyolenc Carlos Pérez Ayala qui es va mostrar favorable al referèndum però no necessàriament a favor de la independència. En les seves paraules, "jo no tinc clar què votaré però penso que fer el referèndum no és una qüestió d'independència sinó de democràcia. Estem aquí com a conseqüència de totes les negatives que hem rebut de l'estat i que han creat un marc de relació més injust entre Catalunya i Espanya", va sentenciar.

 

 

Una de les famílies cerdanyolenques assitents a la manifestació de la Diada | Laia TR

 

 

 

En un altre sentit es va manifestar Karfa Seitu, un cerdanyolenc d'origen senegalès. "Vaig arribar a Cerdanyola de Senegal fa 4 anys i tinc molt clar que votaré que sí". Tant ell com el seu company Irissa no descarten l'opció que "un nou estat els tracti millor com a nouvinguts al país".  Joan Manel Vera, d'AFOCER, afegia "Cada vegada ho tenim més clar que la independència és imprescindible. És un dret de tothom". Finalment una jove parella, el Bernat i la Nona, que asseguren que si l'1 d'octubre es vota seran "els primers en estar als col·legis electorals i col·laborar perquè tot vagi bé". 

 

 

Durant la manifestació, càntics d'"independència" i "votarem". Famílies senceres que van ser els protagonistes d'una jornada festiva i emotiva. Un dels moments més especials es va viure durant el minut de silenci per les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Un silenci ensordidor va colpir el tram, que es va trencar amb aplaudiments i el cant d'Els Segadors.

 

 

La Nona i el Bernat van declarar que tots els cerdanyolencs, joves i grans, han de votar l'1 d'octubre | Laia TR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

Comentaris

envia el comentari