Regidors metropolitans demanen un vot d’esquerres per la independència

Les confluències municipalistes Compromís per Cerdanyola, Guanyem Badalona en Comú, Sant Adrià en Comú, SOM Gramenet i COP – Compromís per Ripollet impulsen la campanya ‘República des de baix’
La tinent d'alcaldia de Cerdanyola Elvi Vila presenta la campanya 'República des de baix' | CEDIDA

 

Membres de diverses candidatures d’esquerra alternativa van engegar dijous 6 la campanya «República des de baix». En una roda de premsa a la Plaça de la Vila de Santa Coloma de Gramenet, regidors d’aquesta ciutat i de Cerdanyola del Vallès, Badalona, Sant Adrià de Besòs, i Ripollet van explicat el contingut d’aquesta campanya. De les cinc ciutats impulsores, les candidatures municipalistes que impulsen la campanya governen en tres (Cerdanyola, Badalona i Ripollet).

 

 

La tinent d’alcaldia de Cerdanyola Elvi Vila (Compromís per Cerdanyola) va explicar que ”l’enfrontament democràtic entre el poble català i l’Estat espanyol és la traducció pràctica, en aquest moment i al nostre país, de l’enfrontament entre la majoria de la gent i la casta”. L’exdiputada de la CUP i actual tinent d’alcaldia de Ripollet per Decidim Ripollet, Pilar Castillejo, va reivindicar l’1 d’octubre com la moció de censura de veritat al règim del 78. “Ara tenim l’oportunitat de tombat al PP i als sectors més conservadors de l’Estat”, va dir.

 

 

Joan Belda, secretari general de Podem a Sant Adrià de Besòs i regidor de Sant Adrià en Comú, va afegir que “és la gent del cinturó metropolità qui més interès té en què tot es remogui i que tot canviï i, per tant, a qui més interessa que arribi la República el més aviat possible”. Per la seva banda, Aitor Blanc de SOM Gramenet, va insistir que els “municipis han de col·laborar amb el referèndum perquè és l’alternativa democràtica al bloqueig de l’Estat”. 

 


La roda de premsa la va tancar el tinent d’alcaldia de Badalona per Guanyem Badalona en Comú, Jose Téllez, amb la idea que “el ‘sí’ al Referèndum comporta una gran revolució democràtica que ajudarà a què altres pobles puguin també deslliurar-se d’aquells que els hi fan la vida impossible”, insistint que aquest “és un procés per canviar-ho tot a la Península Ibèrica i al sud d’Europa”.

 

 

La campanya està dirigida a les bases de Podem, Catalunya en Comú i la CUP i pretén aglutinar el màxim de persones i de diverses ciutats de Catalunya per guanyar el Referèndum de l’1 d’octubre. Només unes hores després de la publicació del web ja s’han començat a rebre les primeres adhesions i donatius econòmics.

 

 

Signen la presentació de la campanya a la pàgina web, en nom de tot l’equip impulsor, Maurici Jaumandreu i Elvi Vila de Compromís per Cerdanyola; i Pilar Castillejo i Fran Sánchez de COP – Compromís per Ripollet; Jose Téllez i Laia Sabater de Guanyem Badalona en Comú; Joan Belda i Alex Benito, de Sant Adrià en Comú; Aitor Blanc i Alba Calvo de SOM Gramenet. 
Comentaris

envia el comentari