Més de la meitat dels regidors es comprometen a celebrar el referèndum

Tretze dels vint-i-cinc càrrecs electes han signat un comunicat unitari
Durant unes setmanes l'estelada va estar penjada en suport a Montse Venturós, alcaldessa de Berga | Ann Sibles

 

Pinya independentista per celebrar la Diada Nacional de Catalunya. Els regidors de Compromís per Cerdanyola, Esquerra Republicana, Partit Demòcrata i Moviment d’Esquerres han signat un comunicat conjunt ​​manifestant ​​el ​suport​​ al referèndum​​ de l’1 d’octubre. Entre tots ells sumen 13 regidors d’un total de 25, poc més de la meitat.

 

 

A l’escrit, la majoria independentista es compromet a “a seguir treballant per garantir que a Cerdanyola se celebri amb normalitat aquest referèndum” i afirma que “les amenaces de l’Estat espanyol i la seva maquinària administrativa” no els farà desistir. “Negar el referèndum  és negar la democràcia”, sentencien.

 


Seguidament es raona que el conflicte entre les institucions catalanes i l’Estat espanyol és polític, de manera que l’única manera de resoldre’l és “la via de la democràcia i  l’exercici            del vot”. Els càrrecs electes acusen l’Estat de tenir “una actitud visceralment antidemocràtica que només reflecteix la seva incapacitat d’organitzar l’Estat mitjançant          el consens”. Destaquen, a més, que s’ha negat repetidament a acordar un referèndum pactat.

 

Per últim, afirmen que som  davant d’una qüestió de “democràcia contra demofòbia” on no s’hi valen “ambivalències”. Per tot això, els regidors animen els ciutadans de Cerdanyola a participar en el referèndum.