Les JERC insisteixen a eliminar les restes del franquisme a Cerdanyola

Cada cop són més les organitzacions polítiques que pressionen perquè l'Ajuntament actuï
Quatre militants de l'organització amb una placa franquista que van arrencar el 26 de juny | JERC

 

Si a finals de juny era el Partit Demòcrata qui assenyalava els símbols franquistes encara presents a la ciutat, i la nit del 18 de juliol l'Assemblea de Joves Independentistes va atacar el monòlit a l'alcalde franquista de Sabadell que hi ha a Bellaterra, ara són les JERC qui insisteixen en el respecte a la memòria històrica.

 

 

  

La branca juvenil d'Esquerra Republicana ha publicat una nota on demana a l'Ajuntament "vetllar perquè la nostra ciutat sigui un espai lliure de símbols que recordin encara la dictadura". Ho acompanyen amb una fotografia de quatre militants de l'organització amb una placa franquista que van arrencar el 26 de juny.

 

 

 

  

"És una crida a què l'ajuntament hi actuï, si no ho haurem de fer nosaltres", diu el militant de les JERC Dani Jovell al TOT. Tot i que la nota destaca el paper de l'administració com a primera via per eliminar els símbols franquistes, obre la porta a una resposta popular si l'Ajuntament no ho fa.

 

 


Un dels vestigis de la dictadura més habitual a molts municipis són les plaques amb el jou i les fletxes dels habitatges de protecció oficial. El símbol era l'emblema de la Falange Española Tradicionalista y de las JONS, el partit únic franquista creat el 1937 a partir de la unificació política del bàndol insurrecte. Una de les característiques del feixisme era l'omnipresència dels seus símbols a l'espai públic, motiu pel qual es van incorporar el jou i les fletxes a les plaques dels habitatges de protecció oficial.

 


"La placa que vam treure és del bloc de pisos que queda entre el carrer del Francolí i el passeig Pirineu, però a l'avinguda Espanya i a l'avinguda Primavera n'hi ha més", adverteix Jovell. A finals de juny, el ple municipal va aprovar per unanimitat la retirada de símbols d'edificis no públics.
Comentaris

envia el comentari