La Generalitat insisteix en no construir l'Hospital Ernest Lluch

Aposta per comprar l'Hospital General de Catalunya que hi ha a Sant Cugat
El conseller de Salut Toni Comín a Els Matins | tv3

 

El conseller de Salut, Toni Comín, va assegurar dilluns 28 d'agost a Els Matins de TV3 que continuen les negociacions per comprar l'Hospital General de Catalunya. D'aquesta manera, la Generalitat va reafirmar la seva aposta com a alternativa a la construcció de dos nous hospitals a Cerdanyola i Rubí.

 

 

Comín va justificar la compra com a millor opció per la ubicació del centre i la capacitat de l'equipament. "La sort de tenir un hospital a Sant Cugat, que resulta ser la suma del que es va planificar a Cerdanyola i a Rubí", va dir. Actualment l'Hospital General de Catalunya forma part del grup Quirónsalud, que per la seva banda és propietat de la multinacional alemanya Fresenius Helios.

 

 

El conseller va remarcar també que l'operació suposaria un fort estalvi econòmic per a la Generalitat, ja que va xifrar en més de 100 milions d'euros la construcció de cadascun dels dos hospitals. És per això var catalogar d'"oportunitat" la compra de l'Hospital General, amb "una inversió més baixa". Malgrat tot, Comín va dir que no hi ha "excessiva pressa" per executar l'adquisició.

 

Si finalment l'Hospital General de Catalunya passa a mans públiques, es convertirà en el centre d'assistència bàsica del Vallès, el que també descarregaria els tres grans centres de referència de la comarca, l'Hospital Parc Taulí de Sabadell, Mútua Terrassa i el Consorci Sanitari de Terrassa.
Comentaris

envia el comentari