Ciutadans i el Partit Popular s’esborren dels actes oficials de la Diada a Cerdanyola

El PSC ha participat a l’ofrena floral, però en canvi no ha estat al costat dels altres regidors en la lectura del manifest institucional
Els membres de Ciutadans Cerdanyola han participat en un acte del partit a Barcelona. | @CsCerdanyola

 

“Aquí falta gent... ai no, que Ciutadans i PP no venen!” ha comentat fora de micro la presentadora de l’ofrena floral quan la resta de regidors han dipositat el coixí de flors de l’Ajuntament. Durant la setmana tots dos partits ja havien avisat que no participarien ni a l’ofrena floral ni a l’acte institucional. El PSC ha fet una ofrena pròpia i ha participat en la feta per l’Ajuntament, però en canvi s’ha absentat de la lectura del manifest institucional que ha fet Rosa Maria Soler, membre del grup de teatre infantil Bambalina que enguany celebra 35 anys.

 

 

“No participem en els actes oficials de la Diada perquè sempre han estat influïts pel nacionalisme, i instrumentalitzats per l’independentisme des de l’inici del procés”, diu el portaveu de Ciutadans Pau Ortolà. Per contra, els militants de Ciutadans Cerdanyola han anat a un acte que el partit organitzava a Barcelona on també hi havia Albert Rivera, Inés Arrimadas i Carina Mejías, portaveu municipal a la capital catalana.

 

 

Tampoc no ha estat cap novetat l’absència de membres del Partit Popular, que fa anys que no hi participen. La nit anterior, però, ho van recordar a Facebook amb un text on deia que no podien ser al costat “d’un alcalde sectari que no respecta la legislació actual ni les decisions judicials”. La publicació estava acompanyada d’una fotografia del monument de la ‘C’ embolicada per un plàstic amb la paraula “democràcia”.

 


Els socialistes, per la seva banda, han pres una decisió a mig camí i que raonen per altres motius. Quan Compromís per Cerdanyola va assolir el govern van separar l’ofrena floral que fan entitats i partits de l’acte institucional, que des de fa dos anys se celebra a la plaça Francesc Layret. El PSC està en contra d’aquesta decisió i no participa en aquesta segona part.

 

 

“Hem participat en el que és tradicional i de tots, el que ells es volen carregar. El de l’Ajuntament no el considerem precisament de tots”, explica al TOT Carlos Cordón, primer secretari socialista.
Comentaris

envia el comentari