Records de la ràdio local a CerdanyolaEn el Dia Mundial de la Ràdio, repassem moments de la ràdio local de Cerdanyola, fundada al 1983. En aquells inicis, de fet, portava el nom d'Antena Directa i era una emissora mancomunada per Cerdanyola i Ripollet. Els estudis estaven situats, com ara, a l'Ateneu de Cerdanyola. Aleshores, el director era Josep Maria Cortada, també cap de premsa de l'Ajuntament i una de les figures més reconeixibles de la comunicació a la ciutat.

 

Les dues primeres imatges corresponen al programa "Varios Fundamentales" que es feia als anys 80. Les va fer en Juan Antonio Hidalgo al 1987. 

 

La tercera imatge és de l'arxiu de Manel Rodríguez, periodista cerdanyolenc i actual presentador del programa d'esports del cap de setmana de Cerdanyola Ràdio. En la fotografia, a l'esquerra, l'acompanya el seu germà José Luis Rodríguez, un dels periodistes referents de la ciutat homenatjat a la Nit de l'Esport de Cerdanyola. La imatge correspon a la narració en directe d'un apassionant derbi de la Divisió d'Honor d'hoquei patins entre Cerdanyola i Ripollet l'any 1984 a Can Xarau

 

La quarta fotografia forma part de l'Arxiu del Tot Cerdanyola. Els tres primers alcaldes de la democràcia a Cerdanyola, Antoni Morral, Celestino Sánchez i Cristina Real, comentaven al 2004 els primers 25 anys de la democràcia municipal. Pots escoltar aquella tertúlia aquí

 

La cinquena fotografia la va publicar El Cerdanyola. Es pot veure la visita de l'ex cantant dels Undertones, una de les visites internacionals a la ràdio local.