La Generalitat substitueix la coberta de fibrociment de l'Escola Serraperera

Començarà el nou curs amb plaques metàl·liques enlloc de fibrociment d'amiant, nociu per la salut
L'escola ha començat a canviar la coberta | Cerdanyola.cat

 

 

La Generalitat de Catalunya, dins del programa RAM 2017, ha substituït aquest estiu la coberta de l'edifici principal de l'escola Serraperera. Els treballs van començar al llarg de l'estiu i a dia 1 de setembre - data en la qual es reincorporava l'equip docent i administratiu al centre – pràcticament ja han acabat.

 

 

  

La coberta de l'edifici principal estava formada per plaques de fibrociment d'amiant i nocives per la salut, que s'han substituït per plaques metàl·liques. Aquestes no representen cap perill per la salut i incrementaran l'aïllament tèrmic i acústic de l'edifici. El director del centre, Ignasi Millán, ha valorat positivament les millores al centre que "permetran gaudir d'un entorn més adequat i segur per tots a partir del dia 12, quan els alumnes comencin les classes" Actualment resten per fer els remats de l'obra.

 

 

Els treballs els ha promogut la Generalitat de Catalunya, a través dels Serveis Territorials al Vallès Occidental VII del Departament d'Ensenyament i dins del pla RAM 2017. En total, tenen un pressupost consignat de 140.051,35 € i i els ha fet l'empresa "Grupo 2 SA."

 

 

En una segona fase, prevista per l'any vinent, es canviaran la coberta de l'edifici d'administració, la de la casa del conserge i les del porxo que uneix l'edifici principal amb la consergeria.

 

 

Els treballs a l'escola Serraparera van començar a l'estiu de 2017 | Cerdanyola.cat

 

 

Empresa especialitzada en el desmuntatge

 

Una empresa especialitzada en el desmuntatge de peces de fibrociment s'ha encarregat de fer aquesta tasca, emprant totes les normes de seguretat que marca la llei. Un cop desmuntades les plaques han estat embolicades amb plàstics per dur-les posteriorment a abocadors controlats per aquest tipus de materials.

  

  

 

 

Cobertes de les escoles Serraparera i Carles Buïgas

 

Les cobertes de les escoles Serraperera i Carles Buïgas estan fetes amb plaques de fibrociment. Aquest fet ha estat motiu de preocupació per les comunitats dels centres, mares i pares, Ajuntament i Generalitat de Catalunya. S'ha actuat per anar canviat els materials que poden ser nocius per altres que no ho són. A la ciutat es va fer una inspecció als dos centres i es va decidir començar els treballs a l'Escola Serraperera perquè es va comprovar que era la que estava en pitjor estat.
Comentaris

envia el comentari