Gent per Bellaterra aprova dos plecs de contractacions

Referents als serveis de jardineria, manteniment i comunicació de l'EMD, malgrat les crítiques i aportacions proposades pels grups d'ERC i Convergència
Pels serveis de comunicació es demanarà el carnet de pilot de drons | Cedida

 

 

La darrera Junta de Veïns del mes de juliol a l'EMD de Bellaterra es proposava aprovar 5 punts. Un primer referent a la proposta de conveni entre l'Ajuntament de Cerdanyola i l'EMD de Bellaterra, dues ordenances fiscals i dos plecs de clàusules administratives referents a la contractació dels serveis de manteniment i jardineria i, en segon lloc, respecte a la contractació del servei d'administració i comunicació de l'EMD.

 

 

En l'apartat de mocions Convergència Democràtica presentava una petició per millorar les infraestructures urbanes i la neteja viària i de terrenys. El grup d'Esquerra Republicana en presentava tres. Una per donar difusió als plens de l'EMD de Bellaterra, una segona referent al web de transparència i la tercera per l'ús de la llengua catalana en els documents i informes públics de l'EMD.

 

 

Els punts que van generar més debat van ser els plecs de contractació, tant pel manteniment i jardineria, com pel servei de comunicació de l'EMD. El punt del conveni va quedar retirat per buscar el consens amb l'Ajuntament.

 


 Convergència va criticar l'estat de neteja de la plaça del pi | Bellaterra.cat

 

 

Les condicions de contractació per fer el manteniment i jardineria pública de Bellaterra consistiran en haver facturat 120.000 € en 3 anys i s'establirà un contracte de 4 anys amb un import de 500.000 €. Quim Oltra, vocal d'ERC, va criticar-ne la poca solvència exigida a l'empresa i també el perfil del contractant, que no contemplava criteris de sostenibilitat o inclusió social. Des de Convergència, Jordi Macarulla, va considerar-la una xifra molt considerable i incoherent pel que fa a la gent que hi treballa i el mal estat actual de voreres i vials. De totes maneres, el plec administratiu i tècnic van quedar aprovats amb els vots a favors de Gent per Bellaterra i les abstencions de Convergència i Esquerra.

 

 

En la mateixa línia es va moure el debat del següent punt. El plec de contractació dels serveis de comunicació de l'EMD va quedar aprovat amb els vots a favor de Gent per Bellaterra i Convergència i l'abstenció d'Esquerra. Ramon Andreu, president de l'EMD (Gent per Bellaterra), va exposar que l'objectiu final consistia en reduir despesa. Això no obstant, va rebre les crítiques d'Esquerra i Convergència per la relació entre les tasques a dur a terme i el preu contractat, fixat en 30.000 € a l'any per l'empresa o persona que pugui fer els anuncis per la publicació mensual TOT Bellaterra, editar i gravar vídeos institucionals, configurar anuncis per l'EMD informa, filmar els actes de l'EMD i pilotar un dron, per exemple, a la nit de reis. Oltra va considerar fluixos els criteris de selecció consistents en la tinença d'un carnet de pilot de dron, grau en periodisme o comunicació, curs d'edició de vídeo i 5 anys d'experiència laboral, no necessàriament vinculada en l'àmbit de la comunicació. Macarulla va qualificar el preu contractat d'exagerat i va trobar-ne a faltar qüestions relacionades amb l'extinció del contracte. Tanmateix, es va acabar aprovant. 
Comentaris

envia el comentari