Els Martinets de Cerdanyola celebren el seu 19è aniversari amb una diada castellera

La colla castellera ha organitzat tota una tarda d’activitats que s’allargaran fins la matinada
El passat 24 de setembre els Castellers van celebrar la seva 1a Diada de Tardor, mostrant el bon moment en què es troben
El passat 24 de setembre els Castellers van celebrar la seva 1a Diada de Tardor, mostrant el bon moment en què es troben | Castellers de Cerdanyola

 

 

Aquest dissabte 14 d’octubre els Martinets de Cerdanyola celebraran que porten 19 anys construint castells, i per fer-ho han convidat als Salats de Súria i els Marganers de Guissona a una diada castellera que començarà a les 18:30h a la Plaça Francesc Layret. La colla cerdanyolenca, que està en un dels millors moments de la seva història, està preparant pel seu aniversari una torre de 7 i un 5 de 7. “Tot dependrà de vagin els darrers assaigs”, comenta el Vicepresident de la colla Miquel Angel Gonzalez.  

 

 

Els padrins de la colla –castellers de Sant Cugat i de Barcelona, que acostumen a venir a Cerdanyola per la Festa Major del Roser de Maig– no podran assistir a l’aniversari per problemes de disponibilitat. Sí que ho faran els Salats de Súria i els Marganers de Guissona, que sovint actuen junts a diades amb els Martinets de Cerdanyola.

 

 

La festa d’aniversari continuarà al vespre, i en acabar l’actuació un cercavila-correbars conduirà els assistents al local d’assaig dels castellers, de la mà de la batucada cerdanyolenca Batúcamela i amb un preu de 5 € per 5 consumicions. Un cop al local del carrer del Remei nº 15, els castellers oferiran un sopar popular consistent en entrepà i beguda per 4€, amb opció per a vegetarians i vegans. Es preveu que el ball no pari fins la matinada, amb la música del punxa discos MarXa Dj's.

 


La colla està en un moment ascendent

 

En ser preguntat sobre la situació actual de la colla, González no dubta: “després del daltabaix fa 2 anys amb canvi de Junta Directiva i Tècnica, a l’actualitat estem en un moment ascendent”. A dia d’avui, els Castellers de Cerdanyola compten amb un gruix d’unes 60-70 persones a la majoria d’assajos, arribant fins a 100 camises en ocasions molt sonades.

 

 

Els Martinets ja s’han consolidat com una colla de 7 i treballen per aspirar a més, però encara necessiten més mans. El problema fonamental és que, segons el Vicepresident dels Martinets, “a Cerdanyola costa molt que la gent s’apropi al local”. És per això que volen aprofitar l’èxit que el format de celebració del 18è aniversari va tenir l’any passat i aquest dissabte repeteixen per veure si engresquen a més gent a formar part de la colla.

 

 

L’objectiu? Aconseguir 100 camises a plaça i assaig, amb la mirada posada en la celebració dels 20 anys de la creació de la colla l’any vinent.
Comentaris

envia el comentari