Ivonne Navarro presenta l'exposició «Cabeza de pato i altres rebel·lies» al Museu d'Art de Cerdanyola

Emmarcada dins el cicle «Tot revisitant Smith», es mantindrà a sala fins al dia 5 de novembre
Les il·lustracions tenen un regust burlesc i inquietant molt propi d'Ismael Smith.
Les il·lustracions tenen un regust burlesc i inquietant molt propi d'Ismael Smith. | MUSEU D'ART DE CERDANYOLA

 

Després de «NudeandNaked. Despullant Ismael Smith», el Museu d'Art de Cerdanyola aposta per l'obra de la jove artista de Sabadell, Ivonne Navarro. La vallesana s'ha immers en el treball d'Smith per acabar presentant un treball que estableix un paral·lelisme entre tot allò que inquietava Smith a la seva època i la realitat actual. L'exposició es podrà visitar fins el5 de novembre i és de franc.

 

  

  

L'artista utilitza l'aquarel·la, el dibuix, la pintura i el collage per establir un diàleg amb l'obra d'Ismael Smith i, d'aquesta manera, poder fer una comparació de la visió que cada artista – Smith i Navarro – té de la seva època. L'exposició està construïda per diverses parts. D'una banda, la «re-il·lustració» que ha fet la sabadellenca de l'obra d'Alexandre Plana, «Cabeza de pato», que ja va ser il·lustrada a principis del segle XX per Ismael Smith. Ho fa sense perdre o, fins i tot, accentuant l'extravagància, la ironia, la provocació sexual, el qüestionament del gènere i la sàtira característica de l'artista.

 


D'altra banda, a una altra part de l'exposició, l'autora dialoga, mitjançant les seves il·lustracions, amb tota la resta de l'obra d'Ismael Smith, i ho fa sense perdre en cap moment el to burlesc i inquietant present a tots els gravats, dibuixos i escultures de l'artista barceloní.Qui és Ivonne Navarro?Sabadellenca de naixement i resident a Barberà del Vallès durant la seva infància, adolescència i etapa universitària, estudia Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Posteriorment, després de realitzar ja algunes exposicions a la ciutat comtal, realitza un Erasmus a la Faculdade de BelasArtes de la Universidade de Lisboa. A la capital lusa, on es queda a viure dos anys, s'especialitza de manera autodidacta en la il·lustració. Després, torna a Barcelona i fa un treball com a il·lustradora amb la poeta Irma Estopinyà i, gairebé com a producte d'aquesta col·laboració, sorgeix el Col·lectiu Bauma (serveis editorials), on, actualment, treballa com a il·lustradora.
Comentaris

envia el comentari