Exposició al MAC de les tres propostes cerdanyolenques per ser la mascota de Barcelona ‘92

Les va dissenyar l’il·lustrador Ángel Beaumont inspirat en les anelles olímpiques, Antoni Gaudí i Joan Miró
Beaumont va presentar tres mascotes diferents | Ajuntament de Cerdanyola

 

El 29 de gener de 1988 l’executiva del Comitè Olímpic Organitzador Barcelona 92 va anunciar que el Cobi de Javier Mariscal seria la mascota dels Jocs de Barcelona. L’autor va ser guardonat amb 2,5 milions de pessetes i va veure com el seu disseny apareixia per tots els racons de Barcelona. L’elecció, però, hagués pogut ser diferent ja que el Cobi va guanyar el concurs per tan sols cinc vots. Només cinc artistes van poder presentar disseny: Mariscal, Fernando Amat, Francesc Capdevila, Francesc Petit i Peret i el cerdanyolenc Àngel Beaumont.

 

 

Ara, en commemoració dels 25 anys dels Jocs Olímpics, el Museu d'Art de Cerdanyola mostrarà diversos dibuixos de les tres propostes que Ángel Beaumont va presentar. Per crear-les, es va inspirar en les anelles olímpiques, en el drac del Parc Güell de Gaudí i en l’art de Joan Miró.

 


Cap de les tres propostes van passar, ni tan sols, a la fase final del concurs, però haver-hi participat ja era un reconeixement a Beaumont. L’il·lustrador va néixer a Calahorra (La Rioja) el 1922 i amb 18 anys va arribar a Catalunya per fer la mili. El 1969 es va establir a Cerdanyola i tres anys després va obrir el seu propi estudi de dibuix al carrer de Sant Francesc. Va morir amb 72 anys degut a una forta explosió de gas que el 24 de novembre de 1994 es va produir a l’estudi.

 

 

L’exposició obrirà el 21 de juliol i es podrà visitar fins el 31 d’agost. El Museu d’Art de Cerdanyola obre de dimarts a dissabte de 17h a 20h i diumenges i festius d'11h a 14h, però durant l'agost el museu només obrirà els caps de setmana.
Comentaris

envia el comentari